Υπέρ του εγχειρήματος του προοδευτικού πόλου τάχθηκε, μιλώντας, στον news 247 στους 88,6 η Μαρία Ρεπούση, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της "Γέφυρας".

Η κυρία Ρεπούση εκτίμησε ακόμα ότι «το εγχείρημα αυτό δεν μπορούσε να γίνει ένα χρόνο πριν», ενώ σημείωσε ότι «καθοριστικό ήταν το διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και οι Πρέσπες. Αυτές οι δύο εξελίξεις συνέβαλαν στη σύγκλιση των δυνάμεων».

Στην ραδιοφωνική της συνέντευξη η κυρία Ρεπούση απάντησε στην κριτική που έχει ασκηθεί για το εγχείρημα ως εξής: «Όταν κάποιος συνομιλεί με το ΚΙΝΑΛ είναι ok, όταν συνομιλεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε έχει προσωπικά κίνητρα, δεν εκφράζει την κοινωνία και είναι ρετάλι».

Κατά την ίδια, η όποια πολιτική μετατόπιση προσώπων και φορέων θα πρέπει να δικαιολογείται, ωστόσο όπως είπε για τη ΔΗΜΑΡ καθοριστική ήταν η στάση του ΚΙΝΑΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος, τόνισε τη σημασία των ευρωεκλογών με την απειλή της ακροδεξιάς στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και μιλώντας για το ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Ο δρόμος είναι ανοιχτός για το ΚΙΝΑΛ αλλά θα πρέπει να πει ότι είναι στραμμένο προς τα αριστερά όπως κάνει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις