Ανακοίνωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση Novartis και την δικογραφία η οποία χθες διαβιβάστηκε στη Βουλή, εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για προσβλητικά σχόλια από πολιτικά πρόσωπα κατά των εισαγγελικών λειτουργών οι οποίοι διαβίβασαν την δικογραφία στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο η δικογραφία έφτασε στο ελληνικό Κοινοβούλιο με την απολύτως μόνιμη διαδικασία. Παράλληλα, τονίζεται ότι «οι Έλληνες Εισαγγελείς ασκούν το συνταγματικό τους καθήκον υπό αντίξοες συνθήκες, με πλήρη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Με αφορμή πρόσφατες τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων που προσβλητικά στρέφονται κατά των εισαγγελικών λειτουργών που διαβίβασαν στη Βουλή με τη νόμιμη διαδικασία και προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων τη σχετική δικογραφία που αφορά την υπόθεση NOVARTIS, χαρακτηρίζοντάς τους επίορκους, διαπράττοντες το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει για άλλη μια φορά ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς ασκούν το συνταγματικό τους καθήκον υπό αντίξοες συνθήκες, με πλήρη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία, μοναδικό γνώμονα δε των εκάστοτε χειρισμών τους επί εκκρεμών υποθέσεων αποτελεί η συλλογή και αξιοποίηση αποδεικτικών στοιχείων προς το σκοπό της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας και ουχί η εξυπηρέτηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων ως ατυχώς, αβασανίστως και επικινδύνως για τη δημοκρατία τους καταλογίζεται».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις