Πυρά κατά του Μαξίμου εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος με αιχμή τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis και εμφανίστηκε βέβαιος ότι όσα του καταλογίζονται θα καταρρεύσουν.

«Είναι στημένη υπόθεση από την κυβέρνηση, με εμπλοκή δικαστικών» δήλωσε στον Ant1, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση σκοπιμότητα εν όψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε πως θα είναι ο πρώτος που θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του, δεσμευόμενος πως δεν θα χρησιμοποιήσει κανένα μέσο για να σταματήσει τη διαδικασία.

«Έχω κάνει τρεις μηνύσεις στους ψευδομάρτυρες και θα κάνω κι άλλες», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος ανέφερε πως δεν είχε δεχθεί ποτέ τον Κωνσταντίνο Φρουζή στο γραφείο του και σημείωσε πως όλες οι διαδικασίες για την τιμολόγηση φαρμάκων, στη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας, έγιναν απολύτως νόμιμα.

«Έχω την τιμή να είμαι ο πρώτος που σταμάτησε δραστικά την σπατάλη εκατομμυρίων από την αχρείαστη συνταγογράφηση φαρμάκων», είπε, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις ενδείξεις για παθητική δωροδοκία, ξεκαθάρισε πως το πρόσωπο που είπε ότι τον δωροδοκούσε, του ήταν άγνωστο.

Ανέφερε ακόμη πως δεν έχει βρεθεί τίποτα εις βάρος του.

«Με έχουν ψάξει 2,5 χρόνια και δεν έχουν βρει το παραμικρό» είπε, προσθέτοντας πως «συντηρείται μία συζήτηση βασισμένη σε μπούρδες και συκοφαντίες».

Υποστήριξε επιπλέον πως όλα τα φάρμακα στη θητεία του στο υπουργείο Υγείας τιμολογούνταν με βάση τις χαμηλότερες τιμές τους στις χώρες της Ε.Ε., ενώ ακολουθούνταν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις