Έφοδο στο κτίριο του Παντείου Πανεπιστημίου, πραγματοποίησαν 40 αντιεξουσιαστές,ενώ ήταν σε πλήξη εξέλιξη η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών στα foititikanea.gr, οι φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο, άρχισαν έντρομοι να απομακρύνονται από το κτίριο.

Η διαδικασία σταμάτησε και τελικά οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο αναβλήθηκαν, αφού πρώτα η ΔΑΠ, στη συνέχεια η ΠΑΣΠ και τελευταία η Πανσπουδαστική αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

Από την πλευρά τους, οι αντιεξουσιαστές με κείμενο που ανέβασαν στο indymedia αναφέρουν πως η παρέμβαση στο Πάντειο είχε να κάνει με συνθήματα και μοίρασμα κειμένου.

Ένα από αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε: «Συνέχισε να ψηφίζεις– Η εξουσία τρίβει τα χέρια της».

«Την μικροφωνική πλαισιώνει πλήθος συντρόφων–συντροφισσών και καλείται κόσμος να στηρίξει» αναφέρει μεταξύ άλλων στο «Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου» που έκανε την παρέμβαση και καλεί τους φοιτητές να ρίξουν… μόνο σάλιο στην κάλπη κι όχι ψήφο γιατί «κάθε χέρι που ψηφίζει νομιμοποιεί την υποδούλωση του σε καθοδηγούμενες μαριονέτες».

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2020/04/pixel1x1.png


ΔΑΠ: Παρακρατικές ομάδες επέβαλαν το νόμο τους

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ έκανε γνωστό ότι οι φοιτητικές παρατάξεις αποφάσισαν ομόφωνα να αναβληθούν οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο ώστε «να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών».

«Για ακόμα μια φορά οι παρακρατικές ομάδες που παρασιτούν στα πανεπιστήμια επέβαλαν το νόμο τους σε βάρος της δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 40 ατόμων με καδρόνια και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν λίγο μετά τις 12:00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με σκοπό να διακόψουν την εκλογική διαδικασία που μέχρι εκείνη την ώρα κυλούσε ομαλά.

Μετά από μια τέτοια ενέργεια, οι φοιτητικές παρατάξεις αποφάσισαν ομόφωνα την αναβολή των εκλογών στα τμήματα του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, ώστε να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών.

Η διακοπή των φοιτητικών εκλογών στο Πάντειο είναι μια ακόμη από τις αμέτρητες μαύρες σελίδες του ασύλου ανομίας και των υποστηρικτών του. Δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση των καταληψιών να υπερασπιστεί τη νομιμότητα στις σχολές μας.

Απαιτούμε όμως μια εξήγηση για ποιο λόγο καλύπτουν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου οι οποίοι παρεμποδίζουν την ύψιστη δημοκρατική διαδικασία, τις εκλογές. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ούτε υποχωρεί υπό την απειλή βίας. Όποιο τέχνασμα και αν εφεύρουν, απλά παρατείνουν για λίγο και επιδεινώνουν το πολιτικό τους τέλος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις