Συνελήφθη την Τρίτη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ημεδαπός, ο οποίος, όπως προέκυψε μετά από ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, διέθετε παράνομα προς τρίτους, έναντι αμοιβής, το περιεχόμενο προστατευόμενων συνδρομητικών καναλιών, με χρήση τεχνολογίας IPTV.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις συγκεκριμένες παραβάσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας και ακολούθησε επιχείρηση κατά την οποία διακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση καθώς και η παράνομη πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες, πράξη για την οποία συνελήφθη.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 ψηφιακοί δέκτες, τεχνολογίας IPTV, 2 σκληροί δίσκοι Η/Υ, από τους οποίους ο ένας εξωτερικός και κάρτα SIM.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 6 ημεδαποί, οι οποίοι είτε παραχωρούσαν στον συλληφθέντα προς διαμοιρασμό τις νόμιμες συνδρομές υπηρεσιών (κάρτες) που κατείχαν, είτε εισέπρατταν έσοδα (με εισπράκτορες) από την παράνομη δραστηριότητα.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις