Την ερχόμενη Παρασκευή (19.04.2019), αποφασίζει η Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου,μετά το αίτημα της εισαγγελικής αρχής, για την υπόθεση Novartis.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατέστησε σαφές -συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες- ότι την Παρασκευή η συζήτηση για την άρση ασυλίας, θα είναι αυτή και μόνο αυτή που υποδεικνύει ο Κανονισμός της Βουλής.

Μία μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, 18 Απριλίου, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα συνεδριάσει προκειμένου να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ή μη της ασυλίας. Η συνεδρίαση προσδιορίστηκε για την προσεχή Πέμπτη, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ζητήσει άδεια απουσίας από τη Βουλή και θα βρίσκεται στο εξωτερικό μέχρι και την Τετάρτη.

Στις ίδιες συνεδριάσεις, η Βουλή καλείται να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας:

του πρώην υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, μετά το αίτημα της εισαγγελικής αρχής για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων

του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση

του πρώην υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη σε βάρος, για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις