κ. Τσίπραςείχε εξουσιοδοτηθεί από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για να συγκροτήσει το ευρωψηφοδέλτιο. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήσαμε και συμφωνήσαμε να συμπορευτούμε, για τις ριζοσπαστικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν", τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, μιλώντας στην τηλεόραση του Open, και στην εκπομπή Open Mind με την Έλλη Στάη.

Ερωτηθείς για τη διαπλοκή, ο κ. Π. Κόκκαλης τόνισε:"σίγουρα η διαπλοκή δεν είναι κάτι που φαίνεται μπροστά από έναν φακό και θέλει να εκφέρει μία άποψη. Ο πατέρας μου δεν είναι εδώ όπως ήταν μπροστά σας πριν από είκοσι χρόνια. Προφανώς δεν κατηγορούν εμένα.Τα τελευταία χρόνια δεν ασχολούμαι με τις επιχειρήσεις και τα προηγούμενα ασχολήθηκα με τον Ολυμπιακό".

"Ποιος θα ζητήσει συγγνώμη από τον πατέρα μου, ο οποίος έχει αθωωθεί 52 φορές στα δικαστήρια, έχει δουλέψει σκληρά, έφτιαξε μια εταιρεία που απέτρεψε το brain -drain της εποχής καθώς είναι η μήτρα της σύγχρονης ελληνικής τεχνολογίας, και είχε την τιμή να προσφέρει υπηρεσίες στο ελληνικό Δημόσιο;", πρόσθεσε ο κ. Κόκκαλης.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Διαβάστε: Πέτρος Κόκκαλης: Να επιταχύνουμε τις ριζοσπαστικές αλλαγές

"Δεν μπορώ να ξέρω τι φαντάζεται και τι σημαίνει διαπλοκή για τον κ. Μητσοτάκη. Λυπάμαι που ο κ. Μητσοτάκης έχει παρασυρθεί στην γραμμή του κ. Μαρινάκη. Είναι προφανές ότι ο κ. Μαρινάκης είναι ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και έξι-επτά μέσων ενημέρωσης. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά του Μπερλουσκονισμού. Ο Μπερλουσκονισμός χτίζεται με Μέσα και τηλεόραση. Και είναι δεξιός ο Μπερλουσκονισμός", συμπλήρωσε.

"Υπάρχει ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν πολύ άμεσα και πολύ ριζικά, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις σοβαρότατες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας", πρόσθεσε.

"Δεν έχω καμία επιφύλαξη με την πολιτική", επεσήμανε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. "Έχω μεγαλώσει με την πολιτική στο σπίτι μου. Θαυμάζω και τους αγώνες του παππού μου. Ένα από τα μεγάλα λάθη των ανθρώπων της γενιάς μου ήταν η απομάκρυνση από την πολιτική και πιστεύω ότι η νέα γενιά πρέπει να μπει πιο γρήγορα και πιο δυναμικά στην πολιτική", υπογράμμισε.

Ο Πέτρος Κόκκαλης είπε ότι έχει καλή σχέση με τον πρωθυπουργό. "Τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Έχει δείξει ότι έχει μια εξαιρετική ικανότητα να χειρίζεται θέματα: κράτησε τη χώρα όρθια, βγήκαμε στις αγορές, μειώθηκε η ανεργία", τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αποχώρησή του από τον συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής", ο κ. Κόκκαλης ανέφερε ότι "δεν χαλάνε οι σχέσεις για την πολιτική. Καταλαβαίνω τη θέση που βρέθηκε ο κ. Μώραλης. Υπηρέτησα τον κόσμο που με τίμησε και έχω την άποψη ότι ο συνδυασμός δεν είναι αυτό που ξεκίνησε. Αυτή η πολιτική δεν μ' αρέσει και δεν με εκφράζει".

"Για μένα ο Ολυμπιακός είναι μία ιδέα, η μεγάλη μου αγάπη και είναι ένα σημαντικό αγαθό του νεοελληνικού πολιτισμού", κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις