Πάνω από 10.400 ιερείς μισθοδοτούνται από το Δημόσιο, με τον νόμο να προβλέπει 6.000 οργανικές θέσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση του γαλάζιου βουλευτή, Δημήτρη Κυριακίδη, για το ζήτημα της μισθοδοσίας των ιερέων, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε πως "οι οργανικές θέσεις ιερέων στην Εκκλησία είναι έξι χιλιάδες, ούτε μία παραπάνω", αφού, όπως είπε, "πρέπει να μισθοδοτούνται μόνο οι έγγαμοι ιερείς, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει".

Ο υπουργός έκανε λόγο για "απίστευτη παθογένεια"και "θεσμική ακαταστασία" και ζήτησεαπό όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν.

"Είναι θέσεις που δίνει η Πολιτεία στην Ιερά Σύνοδο για τους ιερείς και υπάρχει η κατανομή και η πρόσληψη χωρίς καμία διαδικασία", πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλο, ενώ αναφέρθηκε στις προτάσεις της κυβέρνησης για αλλαγές στη μισθοδοσία του Κλήρου, προτάσεις που η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας έχει απορρίψει.

"Αυτό ακριβώς πήγε να διορθώσει το πλαίσιο συμφωνίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο και στον πρωθυπουργό. Το ερώτημα είναι: Ως πολιτικά κόμματα θέλουμε να μπει μια τάξη σε αυτό; Ναι ή όχι;", είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της απάντησης του υπουργού προκλήθηκε ένταση καθώς ο κ. Κυριαζίδης κατήγγειλε "συμφωνία κάτω από το τραπέζι" μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου.

"Ντροπή σας! Κάτω από το τραπέζι; Είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα να μιλάτε με αυτόν τον τρόπο" είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις