Συμμορία που κινείται πιθανότατα με σκάφη εισβάλλει σε ναούς στην Τήνο και αρπάζει σπάνιες εικόνες, εκκλησιαστικά κειμήλια και τιμαλφή. Στη συνέχεια, το κύκλωμα εξαφανίζεται από το νησί. Οι αρχές εκτιμούν ότι διαφεύγουν με κότερα και γι' αυτό, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, το protothema.gr, έχει σταλεί σήμα και στο Λιμενικό για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή.

Η σπείρα χτύπησε σχεδόν παράλληλα συγκεκριμένους ναούς. Τα Εισόδια της Θεοτόκου Τριποτάμου και τον ιερό ναό Αναλήψεως Αρνάδου, όπου μάλιστα στεγάζεται και εκκλησιαστικό μουσείο που φιλοξενεί παλιές εικόνες από τους ναούς της ευρύτερης περιοχής, ξυλόγλυπτους σταυρούς, εκκλησιαστικά αντικείμενα, βιβλία, έγγραφα και ιερατικά άμφια.

Αφού έκαναν το πλιάτσικο στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Το σήμα του Λιμενικού που εστάλη σε όλες τις υπηρεσίες με την ένδειξη “Εξαιρετικά Επείγον” και θέμα “Διενέργεια ερευνών προς εντοπισμό κλαπέντων εκκλησιαστικών αντικειμένων” αναφέρει πως:

“Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας αναφέρουμε στην υπηρεσία μας ότι ενημερώθηκε από το Α.Τ Τήνου περί ώρα 08:15 για κλοπή εκκλησιαστικών αντικειμένων που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Τριποτάμου Τήνου και στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Αρνάδου Τήνου.

Άμεσα από την υπηρεσία μας διενεργήθηκαν επισταμένοι έλεγχοι σε επιβάτες και οχήματα που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο Ε/Γ-Ο/Γ “Θεολόγος Π”. Ν.Π. 11479 το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Μύκονο για Τήνο – Άνδρο – Ραφήνα με αρνητικά αποτελέσματα”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις