Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε δυο νεαρούς Γερμανούς στρατιωτικούς οι οποίοι κατέβασαν από τον ιστό την ελληνική σημαία αναρτώντας τη γερμανική, στην περιοχή του Σταυρού στα Χανιά.

Στο δικαστήριο υποστήριξαν ότι ήταν απερισκεψία και εξέφρασαν την μεταμέλεια τους χωρίς όμως να πείσουν την έδρα.

Πρόκειται για δύο 23χρονους οι οποίοι υπηρετούν στην ΝΑΤΟική δύναμη. Την Κυριακή συνελήφθησαν ενώ «κατέβασαν» ελληνική σημαία για να υψώσουν τη γερμανική, στην περιοχή του Σταυρού.

Οδηγήθηκαν στο δικαστήριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι δύο νεαροί βρέθηκαν στην περιοχή κάνοντας πεζοπορία, ενώ έφθασαν μέχρι το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο μάλιστα είναι αρχαιολογικός χώρος.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους υποστήριξαν ότι πάνω στον ενθουσιασμό τους που είχαν φθάσει στη κορυφή του σημείου κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν τη γερμανική, χωρίς όμως, όπως είπαν, να επιδιώκουν με την πράξη τους αυτή να προσβάλουν ή να βεβηλώσουν το ελληνικό σύμβολο.

Σημείωσαν μάλιστα, ότι δεν πέταξαν ούτε έσκισαν την ελληνική σημαία, αλλά την τοποθέτησαν κάτω από μια πέτρα για να μην την πάρει ο αέρας.

Οι δύο νεαροί την Τρίτη (16.04.2019), αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα τους, όπου θα αντιμετωπίσουν επιπτώσεις από την καταδίκη τους από το ελληνικό δικαστήριο.

Φωτογραφία από: Defenceline.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις