Κεραυνός στην Ακρόπολη- Σοκάρουν οι μαρτυρίες: Ήρθε μέσα στα αίματα, καμένη, με βίδες στα μαλλιά!

Κεραυνός στην Ακρόπολη- Σοκάρουν οι μαρτυρίες: Ήρθε μέσα στα αίματα, καμένη, με βίδες στα μαλλιά!

Κεραυνός που έπεσε νωρίς το απόγευμα στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο τραυμάτισε τέσσερα άτομα, δυο αρχαιοφύλακες και δυο τουρίστες.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και ήδη οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν, ενώ οι δυο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες.

«Ήμουν στο φυλάκιο, έβρεχε και με χτύπησε μια λάμψη. Με έριξε κάτω. Πώς βγήκα έξω, δεν ξέρω», είπε στο Star η μια τραυματίας αρχιφύλακας.

Η γυναίκα φέρει τραύματα σε όλη την πλάτη της από κάψιμο.

Όπως δήλωσε, είναι νέα στη δουλειά και προσελήφθη με 8μηνη σύμβαση.

Μια ακόμη γυναίκα που εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο μίλησε για τα όσα συνέβησαν:

«Είμαστε στα φυλάκια και πέφτει κεραυνός. Ήμουν λίγο πιο πέρα από τις άλλες κοπέλες. Δευτερόλεπτα μετά τον κεραυνό έρχεται μια κοπέλα από το διπλανό φυλάκιο μέσα στα αίματα, καμένη με βίδες στα μαλλιά της και καλώδια. Η πλάτη της ήταν τραυματισμένη και κάλεσα βοήθεια. Ανέβηκαν οι αρχιφύλακες, ήρθε αστυνομία, ασθενοφόρο και πυροσβεστική. Μετά ακούω για την άλλη κυρία που ήταν περισσότερο τραυματισμένη».

Μιλώντας στον Alpha, οι δύο τουρίστες τραυματίες περιέγραψαν επίσης τον εφιάλτη που έζησαν.

Όπως είπαν, ο κεραυνός «χτύπησε» ένα βράχο, και κομμάτια αυτού πετάχτηκαν.

«Ξαφνικά χτύπησε κεραυνός πάνω σε ένα μεγάλο βράχο. Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, προσπαθήσαμε να καλυφθούμε και τότε εκσφενδονίστηκαν κομμάτια από το βράχο και μας χτύπησαν. Κοίταξα γύρω μου και είδα μια κοπέλα η οποία φώναζε "κεραυνός!". Τρέξαμε κοντά της και περιμέναμε το ασθενοφόρο. Είχε πέσει στο έδαφος και προσπαθούσε να σηκωθεί και εκείνος την βοήθησε να σηκωθεί και να προφυλαχθεί. Είχε αίματα πάνω της, παντού και τα μαλλιά της είχαν καεί».Υπουργείο Πολιτισμού

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού, «κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια».

Όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης».


//www.nooz.gr/Images/2000/2000/856544

Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική με καταιγίδες ακόμα και χαλάζι.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους καλεί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

//www.nooz.gr/Images/2000/2000/856554