Για άθλια επίθεση εκ μέρους της Χρυσής Αυγής μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, λίγη ώρα μετά τα όσα είχαν δηλώσει οι χρυσαυγίτες βουλευτές Ευάγγελος Καρακώστας και Γιάννης Λαγός, κατά τη συζήτηση για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Ο πρόεδρος της Βουλής παρενέβη, καθώς ο Γιάννης Λαγός προχώρησε σε νέα φραστική πρόκληση.

«Ο κ. Λαγός ήρθε για να δώσει έναυσμα για αντιπαραθέσεις και διχασμούς. Αυτά είναι άθλια πράγματα. Για το Βίτσι και το Γράμμο τελειώνει εδώ η συζήτηση. Αυτοί οι κύριοι χαρακτηρίζονται από αυτά που λένε. Τουλάχιστον. Διότι έχουν χαρακτηριστεί κι από άλλα μέσα στην κοινωνία και βρίσκονται σε δικαστική κρίση. Αυτά είναι γνωστά. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα και όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να μπούμε σε αυτού του τύπου την άθλια αντιπαράθεση» είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε βάρος του ΚΚΕ σχολίασε νωρίτερα και ο Θανάσης Παφίλης, που πήρε το λόγο στην ολομέλεια, κατά τη συζήτηση για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

«Οι δολοφόνοι, εγκληματίες, φασίστες της Χρυσής Αυγής έρχονται σε αυτή την αίθουσα, με θράσος να μιλήσουν για γερμανικές αποζημιώσεις. Είναι θρασίμια. Εάν εξέφραζαν αυτό που πιστεύουν, θα ζητούσαν να δώσει ο ελληνικός λαός αποζημιώσεις για τις απώλειες Γερμανών στρατιωτών. Αλλά είναι κότες! Ενώ δηλώνουν ότι είναι η γενιά των ηττημένων του 1945, έρχονται εδώ και μας κουνάνε το δάχτυλο, οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί, των ταγματασφαλιτών που φωτογραφίζονταν δίπλα σε κρεμασμένους Έλληνες!», σχολίασε ο Θανάσης Παφίλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επέμεινε ότι σήμερα κουνάνε το δάχτυλο, «οι απόγονοι εκείνων που ορκίζονταν πίστη στο Χίτλερ, οι συνεργάτες των Γερμανών, αυτοί που στήριξαν τους μαυραγορίτες που έγιναν ζάμπλουτοι, αυτοί που έχουν σβάστικες στα μπράτσα τους, αυτοί τολμούν να εγκαλούν το ΚΚΕ».

«Είμαστε υπερήφανοι ως ΚΚΕ διότι δεν σταματήσαμε ποτέ, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, να εγείρουμε το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, όταν άλλοι έκαναν την πάπια», είπε, για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών ο Θανάσης Παφίλης και πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ είναι υπερήφανο διότι ήταν ο αιμοδότης της εθνικής αντίστασης, ήταν εκείνοι οι κομμουνιστές που το καθεστώς Μεταξά τους παρέδωσε στους Γερμανούς, που δραπέτευσαν και δημιούργησαν τη μεγάλη εποποιία της εθνικής αντίστασης».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις