Σφοδρή επίθεση εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή τα όσα είχε δηλώσει στη συνέντευξη του στον Real fm, εξαπέλυσε με συνεντεύξεις του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Μαρινάκη αναφορικά με τον δήμο Πειραιά ότι "δεν υπάρχει αντιπαράθεση με Πέτρο Κόκκαλη" και "ήταν μαζί μας γιατί μας το είχε ζητήσει", ο κ. Κόκκαλης τον αποκάλεσε ψεύτη και τον κάλεσε εάν μπορεί να τον διαψεύσει ότι "εκείνος με παρακάλεσε το 2014 να είμαι δήμαρχος κάτι που αρνήθηκα γιατί δεν ήθελα να είμαι δοτός σε μια δημοτική κίνηση που ελέγχεται από τον κ. Μαρινάκη".

Και πρόσθεσε ότι "ο κ. Μαρινάκης επιθυμεί την επιβολή, άρα επειδή δεν μπορούσε να με τραμπουκίσει και να με εξαγοράσει, τον εξόργισε".

Συμπλήρωσε δε ότι "η δημοκρατία δεν είναι για να κάνω το γινάτι μου, με την κυρά μου και τον παρά μου", και πως ο κ. Μαρινάκης "λειτουργεί σαν ολετήρας της δημοκρατίας"

Κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του κ. Μαρινάκη, ότι ο κ. Κόκκαλης "είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του και στον Ολυμπιακό και άφησε 7 εκατ. ευρώ χρέη" ο Πέτρος Κόκκαλης σημείωσε μεταξύ άλλων: "Ο κ. Μαρινάκης δεν ξέρει ποσό κοστίζουν δυο air conditions και τα κομπιούτερ που αγόρασε για τη ΝΔ με χρήματα της ΠΑΕ Ολυμπιακού".

Ερωτηθείς για τη θέση Μαρινάκη, ότι η οικογένεια Κόκκαλη άφησε χρέη στον Ολυμπιακό, είπε ότι "αγόρασε μια εταιρεία με υποχρεώσεις, αυτό ανέλαβε. Εμείς αναλάβαμε τον Ολυμπιακό μετά τη λαίλαπα Κοσκωτά. Όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο κ. Μαρινάκης, η ομάδα είχε ανοίγματα 40 εκ. όταν η εταιρεία έβγαζε 40 εκ. ευρώ".

Και κάλεσε τον κ. Μαρινάκη "να ελέγχει καλύτερα τους ισολογισμούς του και να κάνει την ομάδα καλύτερη και να μην την εμπλέκει στα πολιτικά".

Συνεχίζοντας ο κ. Κόκκαλης είπε πως ο κ. Μαρινάκης αρέσκεται στις προσωπικές επιθέσεις, ενώ άφησε αιχμές για την υποψηφιότητα του κ. Μαρινάκη ως δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, λέγοντας ότι η "συμμετοχή Μαρινάκη στα κοινά είναι κακότροπη" και σημειώνοντας ότι "δεν κατεβαίνει υποψήφιος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είναι στην πραγματικότητα, αλλά κατεβαίνει σε ένα αξίωμα που δεν μπορεί να υπηρετήσει. Πρόκειται για ευτελισμό της δημοκρατικής διαδικασίας".

Ερωτηθείς για κείμενο εναντίον του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, είπε: "Δεν διαβάζω τον οχετό των fake news και την τοξική πετρελαιοκηλίδα που αφήνουν τα ΜΜΕ του ομίλου Μαρινάκη".

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι "ο κ. Μαρινάκης έχει μπλέξει νούμερα, έχει μπλέξει τα πάντα. Έχει πρόβλημα με το μέτρημα. Ας μετρήσει τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού που τα έχει βάλει στο γραφείο του και όχι στο Μουσείο του Ολυμπιακού και ας μην ασχολείται με μας".

Για την απόφαση του να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κόκκαλης είπε πως αυτή ελήφθη καθώς επιθυμεί να συμβάλει στην Προοδευτική Συμμαχία για την Ελλάδα και την Ε.Ε, επισημαίνοντας την ανάγκη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και το προσφυγικό, σημειώνοντας παράλληλα πως ο ΣΥΡΙΖΑ "είναι κοντά στις αξίες της Αριστεράς με τις οποίες μεγάλωσα".

"Δεν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς πήγαμε στον ΣΥΡΙΖΑ όταν είδαμε την πρόσκληση και διαβάσαμε τα κείμενα", είπε.

Τέλος, ερωτηθείς για τις προτεραιότητές του στην περίπτωση που εκλεγεί ευρωβουλευτής δήλωσε: "Εάν έχω την τιμή να εκλεγώ θα υπηρετήσω αυτή την εκλογή όπως την υπηρέτησα και στον δήμο με τη δουλειά μου όχι με τα λεφτά μου".

Και παρέθεσε τη θέση του για την προστασία του περιβάλλοντος, επισημαίνοντας την ανάγκη για συνολική επανατοποθέτηση της κοινωνίας μας σε μια νέα εποχή χωρίς άνθρακα, ενώ για την προσφυγική κρίση είπε πως οι πολιτικές της ΕΕ είναι αναποτελεσματικές "δεν λειτουργεί σωστά η διανομή των προσφύγων με αποτέλεσμα το πρόβλημα να το αντιμετωπίζουν η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία".

Συνέντευξη στο Κανάλι 1

"Είμαι σοκαρισμένος από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στα κοινά ο κ. Μαρινάκης. Είναι σοκαριστική εμπειρία να τον ακούς", είπε νωρίτερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά Κανάλι Ένα 90,4 fm.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι πρέπει "να βγαίνει πιο συχνά στα ΜΜΕ για να καταλάβει και ο κόσμος το χαρακτήρα του".

"Έχει σημασία να πω την αλήθεια στον κόσμο του Πειραιά και, αν θέλει, ας βγει να με διαψεύσει. Ο κ. Μαρινάκης είναι ψεύτης", είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρόσθεσε:

"Όπως τσακώνεται με όλο τον κόσμο, κάποια στιγμή τσακώθηκε και με τον κ. Μιχαλολιάκο και μου ζήτησε, το Φεβρουάριο του 2014, να είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Μου μετέφερε την πρόταση μέσω του Γιάννη Μώραλη που εργαζόταν τότε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και είμαστε φίλοι. Του ζήτησα δύο μέρες να το σκεφτώ αλλά άμεσα αποφάσισα ότι, παρότι είναι σπουδαίο να είσαι δήμαρχος Πειραιά, δεν είμαι διατεθειμένος να είμαι δοτός δήμαρχος Πειραιά, με ένα δημοτικό συμβούλιο εκλεγμένο από τον κ. Μαρινάκη".

Σε άλλο σημείο, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι "για τον Ολυμπιακό θα τον κρίνει και τον ίδιον η ιστορία", προσθέτοντας ότι "ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλο μέγεθος αλλά καμιά φορά παίζουν ρόλο και οι άνθρωποι. Κανένας δεν είναι μεγαλύτερος από τον Ολυμπιακό, θα μας κρίνει όλους η ιστορία".

Είπε ακόμα για τον εφοπλιστή, ότι "έχει τον δημοσιογραφικό οργανισμό Μαρινάκη, έχει και καινούργιο κανάλι, έχει πάρα πολλά "παπαγαλάκια" που χρησιμοποιεί. Πρόσφατα ανακάλυψαν έναν λάθος παππού, θα μου βρούνε και κανέναν τρίτο παππού όπου να ‘ναι. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή τη συζήτηση. Πρέπει όμως να τον παρακαλέσω να βγαίνει πιο συχνά στα ΜΜΕ για να καταλάβει και ο κόσμος το χαρακτήρα του».Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις