Η αντίδραση του Μαξίμου σε Πολάκη για τον Κυμπουρόπουλο- Το τηλεφώνημα Τσίπρα

Η αντίδραση του Μαξίμου σε Πολάκη για τον Κυμπουρόπουλο- Το τηλεφώνημα Τσίπρα

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αναφορικά με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με τον κ. Πολάκη, όπου και του ζητήθηκε να κάνει μία επανατοποθέτηση προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε και τι όχι. 

Διαβάστε: Τσίπρας: Μετατρέπω την πρόταση μομφής κατά Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Διαβάστε: Κυμπουρόπουλος: Με εξέπληξαν δυσάρεστα Τσίπρας και Πολάκης
Διαβάστε: Ρέλλας: Ο Κυμπουρόπουλος δεν χρειάζεται αυτόκλητους σωτήρες

Από την κυβέρνηση αντιλήφθηκαν ότι μπορεί να γίνει πολιτική ζημιά εξαιτίας των συγκεκριμένων δηλώσεων και πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ζητούσαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να επανατοποθετηθεί. Είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ωστόσο η τελευταία του τοποθέτηση για τον Κυμπουρόπουλο έχει προκαλέσει σχόλια στο εσωτερικό του κόμματος.

Ενδεικτικά είναι τα λόγια του Νίκου Φίλη, ο οποίος ζήτησε με δηλώσεις του να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη δήλωση, υποστηρίζοντας πως «ο Πολάκης αδικεί τον εαυτό του και ότι με τα όσα είπε δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ». 

Διαβάστε: Φίλης για Πολάκη: Με όσα είπε δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με νέα δήλωση, αλλά επί της ουσίας δεν είπε κάτι πολύ διαφορετικό απ' αυτό που είχε υποστηρίξει την προηγούμενη μέρα.

«Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια στοχοποίησης και  στρέβλωσης των όσων έγραψα και έρχομαι στην ουσία του ερωτήματος που αφορά το αν ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος οφείλει να θεσμοθετεί ουσιαστικά μέτρα άρσης των διακρίσεων των ατόμων με αναπηρία. Το ερώτημα που προκύπτει προς τη ΝΔ και τον κ. Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα κι άλλες διατάξεις τα θεωρεί χαρές που θέλει να καταργήσει είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής».

Ο κ. Πολάκης διατύπωσε πολιτική κριτική και είπε πως η ουσία του ερωτήματος που τίθεται είναι αν τα μέτρα για τα ΑμεΑ αποτελούν χάρες που η αντιπολίτευση θέλει να καταργήσει.

Διαβάστε: Πολάκης: Διαστρέβλωσαν όσα έγραψα!


Η ΝΔ

Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τη στάση του πρωθυπουργού και τα όσα είπε από βήματος της Βουλής αναφέρει ότι «βάζει ασπίδα στις πρακτικές του κ. Πολάκη».

Διαβάστε: ΝΔ: Ο Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον χυδαίο και φαύλο Πολάκη

Επιπλέον από την Πειραιώς θεωρούν ότι η συνειδητή επιλογή του κ. Τσίπρα να μετατρέψει την πρόταση μομφής σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης είναι μία καθόλα αμυντική προσέγγιση. Και αυτό επειδή θεωρούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου φοβάται το κίνημα αποδοκιμασίας του αναπληρωτή υπουργού. Όπως λένε το Μαξίμου «φοβήθηκε μήπως υπάρξουν διαρροές στην ψηφοφορία».