Ρέλλας: Δεν θεωρώ σωστή την πρακτική του Πολάκη

Ρέλλας: Δεν θεωρώ σωστή την πρακτική του Πολάκη

Την εκτίμηση ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να ασκήσει πολιτική κριτική σε άτομα με αναπηρία που κατέρχονται στον πολιτικό στίβο, αλλά όχι κριτική επί προσωπικού, διατύπωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Ρέλλας, με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για τον ανθυποψήφιό του της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Πρόσθεσε, δε, ότι δεν θεωρεί σωστή την πρακτική του κ. Πολάκη, ο οποίος θα έπρεπε -όπως είπε- να κάνει πολύ μεγαλύτερη ανάλυση του θέματος, για να θεωρηθεί θετική η παρέμβασή του.

«Φύσει και θέσει [...] θα κινηθώ υπέρ του συνανάπηρου υποψηφίου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου, υπό την έννοια ότι ο καθένας έχει μεν το δικαίωμα να εκφράσει δημόσια την πολιτική του άποψη και ο οποιοσδήποτε οφείλει να κάνει πολιτική κριτική, θεωρώ όμως ότι ο κύριος Πολάκης δεν έκανε, στην πρώτη του δήλωση τουλάχιστον, πολιτική κριτική, αλλά κριτική αναφορικά με ένα αναφαίρετο δικαίωμα, που έχει ο Κυμπουρόπουλος, ο κάθε Κυμπουρόπουλος, που ζει σε ένα κράτος που δεν τον συμπεριλαμβάνει -όχι τώρα, γιατί τα ζητήματα της αναπηρίας δεν δημιουργήθηκαν τώρα- στο δημόσιο περιβάλλον, την αγορά εργασίας, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την υγεία», υπογράμμισε. Και συμπλήρωσε πως τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι «η κοινωνία δεν πρέπει και δεν οφείλει να ασκεί κριτική στους ανάπηρους υποψηφίους».

«Εγώ την περιμένω (την κριτική), είναι καλοδεχούμενη, και δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ την ιδιότητα της βλάβης που έχω στο σώμα μου, δεν θα γίνει αιτία (η βλάβη) για να μην υποστώ την οποιαδήποτε πολιτική κριτική», είπε και πρόσθεσε:

«Δημοκράτες και αριστεροί άνθρωποι θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα για να μη χρειάζονται τέτοιου είδους παροχές, να φτάσουμε, δηλαδή, ως κοινωνία στο σημείο να μπορούμε να αποδεχόμαστε ισότιμα τα ανάπηρα μέλη της χωρίς να χρειάζονται καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ