Η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο πιο «αγχωμένος λαός» παγκοσμίως – για τρίτη συνεχή χρονιά -, σύμφωνα με τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας για το πώς νιώθουν οι λαοί του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, το 59% των ερωτώμενων στην Ελλάδα παραδέχονται πως βίωσαν άγχος την προηγούμενη της δημοσκόπησης.

Στο Top 5 των αγχωμένων της γης, Φιλιππίνες, Τανζανία, Αλβανία και Ιράν ακολουθούν την Ελλάδα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 150.000 και πλέον άνθρωποι σε τουλάχιστον 140 χώρες. Από αυτούς το ένα τρίτο υποφέρουν από έντονο στρες, ενώ ένας στους πέντε βιώνει το αίσθημα της οργής και της στενοχώριας.

Στην ετήσια έκθεση Gallup Global Emotions Report, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες τους.

Η χώρα με τις περισσότερες αρνητικές εμπειρίες αναδείχτηκε το Τσαντ – ακολουθούμενο από το Νίγηρα, τη Σιέρα Λεόνε, το Ιράκ και το Ιράν – όπου επτά στους δέκα ερωτώμενους απάντησαν πως πάλευαν να αγοράσουν φαγητό για κάποιο διάστημα τον περασμένο χρόνο, ενώ στον αντίποδα, η χώρα με τις θετικές εμπειρίες είναι η Παραγουάη – και ακολουθεί ο Παναμάς, η Γουατεμάλα, το Μεξικό και το Ελ Σαλβαδόρ.

«Χαμογελάσατε ή γελάσατε πολύ χθες;», «Αντιμετωπίζεστε με σεβασμό;», «Νιώθετε πως ξεκουραστήκατε χθες;», «Μάθατε ή κάνατε κάτι ενδιαφέρον χθες;», μερικές από τις ερωτήσεις οι οποίες τέθηκαν στους συμμετέχοντες.

Στην έρευνα αποτυπώνεται άνοδος στους παγκόσμιους δείκτες άγχους ενώ ενισχυμένα εμφανίζονται τα ποσοστά ανησυχίας και θλίψης παγκοσμίως. Περίπου το 71% των ανθρώπων, πάντως, ανέφεραν πως βίωσαν χαρά την ημέρα που προηγήθηκε της έρευνας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις