Στο αυτόφωρο θα οδηγηθούν στις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης τα επτά άτομα που συνελήφθησαν τη Δευτέρα του Πάσχα για το θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στο κέντρο της Καλαμάτας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία της μεσσηνιακής πόλης όπου τους απαγγέλθηκαν διώξεις. Στον έναν από τους έξι συνολικά σαϊτολόγους, ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, αλλά και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων, ενώ στους υπόλοιπους έξι μόνο η δεύτερη κατηγορία.

Στον δε δημοτικό σύμβουλο, εντεταλμένο για τον σαϊτοπόλεμο, ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Όλες οι κατηγορίες, πάντως, ασκούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Βαρύ το κλίμα στην Καλαμάτα

Πολύ βαρύ είναι το κλίμα στην Καλαμάτα τόσο για τον πρόωρο και άδικο χαμό του εικονολήπτη, ο οποίος ήταν και γνωστός αλλά και δημοφιλής στην πόλη, όσο και για τις δηλώσεις του δημάρχου στο CNN Greece. Η τοποθέτηση του κυρίου Παναγιώτη Νίκα περί δυσκολίας να απαγορευτούν οι σαϊτοπόλεμοι επειδή «είναι μέσα στο DNA των Καλαματιανών» ήταν άστοχη, άκαιρη και προκάλεσε αλγεινή εντύπωση.

Άλλωστε και ο γιος του εκλιπόντα, Νεκτάριος Θεοδωρακάκης, καταφέρθηκε κατά του δημάρχου γράφοντας μεταξύ άλλων στο Facebook ότι «τις κορδελίτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. Γνωρίζατε τον πατέρα μου αλλά επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις