"Αυτές οι επιθέσεις δε μας φοβίζουν" τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 fm η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, για την επίθεση με πέτρες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Εμπορίου των Σερρών.

"Αυτές οι επιθέσεις δε μας φοβίζουν, φυσικά και πρέπει να καταδικαστούν και να απομονωθούν από όλο τον πολιτικό κόσμο" είπε η κα Σταμπουλή και πρόσθεσε:

"Δεν είναι τρικάκια και μπογιές, ας πούμε, μια κίνηση που μπορεί να είναι ενοχλητική αλλά δεν θέτει κανέναν σε κίνδυνο, εδώ αν υπήρχε άνθρωπος μέσα στα γραφεία εκείνη την ώρα μπορούσε να τραυματιστεί. Είναι άλλου επιπέδου επιθετική ενέργεια".

Η κα Σταμπουλή περιέγραψε την εικόνα των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στα οποία βρέθηκαν πέτρες, οι οποίες διέτρησαν τα τζάμια στις μπαλκονόπορτες και στους δύο χώρους των γραφείων.

"Ήταν μια επίθεση με πέτρες. Η συνεργάτρια που ήρθε να ανοίξει βρήκε το τζάμι να το έχει τρυπήσει η πέτρα και στο ένα γραφείο, το μικρό, που χρησιμοποιώ περισσότερο εγώ και στο διπλανό, το μεγαλύτερο, που χρησιμοποιούμε για τη νομαρχιακή και μεγαλύτερες συζητήσεις, συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Και στις δύο μπαλκονόπορτες έχει γίνει επίθεση με πέτρα, η οποία διαπέρασε το τζάμι και βρέθηκε μέσα στο χώρο των γραφείων και στη μία περίπτωση και στην άλλη. Δεδομένου, ότι τα γραφεία είναι σε όροφο, στον πρώτο όροφο μιας αρκετά κεντρικής οικοδομής, θεωρώ ότι η επίθεση δεν έγινε αυθόρμητα από κάποιον περαστικό, που με το χέρι του πέταξε κάτι, πρέπει να χρησιμοποιήθηκε όργανο, σφεντόνα, δεν ξέρω τι ακριβώς… Η τρύπα που βλέπω εγώ στο τζάμι είναι μεγαλύτερη από μήλο, σε μέγεθος κυδωνιού, αυτή την άνοιξε μια πέτρα ανάλογου μεγέθους, πιθανόν λίγο μικρότερη και πάντως όχι πάρα πολύ μικρή. Δεν είναι χαλίκι δηλαδή".

Η συνεργάτιδα της βουλευτού αντίκρισε, ανοίγοντας τα γραφεία, τα σπασμένα τζάμια και τις πέτρες μέσα στο χώρο, αλλά και κάποιες στο μπαλκόνι, οι οποίες δεν είχαν διαπεράσει τις τζαμαρίες και στη συνέχεια κλήθηκε στο χώρο και η Αστυνομία. Η κα Σταμπουλή δεν ήταν σε θέση να διαβεβαιώσει πότε ακριβώς έγινε η επίθεση, καθώς τα γραφεία ήταν κλειστά κατά τη διάρκεια των γιορτών.

"Το μυαλό μας πάει στους γνωστούς κύκλους, οι οποίοι θεωρούν ότι έτσι επιλύονται τα πολιτικά ζητήματα και οι όποιες πολιτικές διαφωνίες που μπορεί να έχουν. Σε κηρύγματα μίσους περί "προδοτών" περί "προδομένης" Μακεδονίας, που πρέπει να πληρώσουν αυτοί που την "πρόδωσαν"… Αυτό το μοτίβο δεν έπαψε ποτέ να διακινείται, μπορεί να μην είναι έντονο και να είναι πια περιορισμένο σε πολύ στενούς κύκλους, αλλά υπαρκτούς. Μπορεί να κάνουν κάτι τέτοιο αυτοί οι άνθρωποι" είπε η κ. Σταμπουλή κι αναφερόμενη στην επίθεση,κατέληξε:

"Φυσικά και δε μας φοβίζει. Φυσικά και η προστασία μας είναι ο δημοκρατικός κόσμος, ο οποίος όλο και πιο πολύ καταλαβαίνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να έχει καλύτερη διαβίωση, καλύτερη καθημερινότητα, κάθε κάτοικος αυτής της χώρας και αυτή είναι και η προστασία μας. Η απομόνωση αυτών των ενεργειών, ακριβώς, χάρη στους δημοκρατικούς πολίτες που θεωρούμε ότι υπερτερούν συντριπτικά στην κοινωνία γύρω μας".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις