Επίσημη πρόσκληση: Τσίπρας καλεί Μητσοτάκη σε debate- Πως αντιδρά η ΝΔ

Επίσημη πρόσκληση: Τσίπρας καλεί Μητσοτάκη σε debate- Πως αντιδρά η ΝΔ

Επιστολή προς την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, απέστειλε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με την οποία επαναλαμβάνει την πρόσκληση του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ενόψει των ευρωεκλογών.

Μετά την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σε ομιλία του κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αναμέτρηση – πρόσκληση την οποία απέρριψαν από την Πειραιώς καλώντας τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές για να συμβεί αυτό - τη "σκυτάλη" πήρε η η κυρία Ράνια Σβίγκου.

Στην επιστολή, η κυρία Σβίγκου αναφέρει ότι «είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ' όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στην σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου».

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως το ισχυρότερο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και θεωρούν πως μια αναμέτρηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα είναι υπέρ του κόμματος, καταρχήν στην εκλογική μάχη των Ευρωεκλογών.

Ήδη το προηγούμενο διάστημα, από την κυβέρνηση έχουν αξιοποιηθεί οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του πρωθυπουργού, ενώ δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την τηλεθέαση συγκρίνοντας την με την αντίστοιχη του Κυριάκου Μητσοτάκη για να υποδείξουν πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν πείθει.

Διαβάστε: Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης πηδά σαν φουριάρικο κατσίκι για να αποφύγει το ντιμπέϊτ

Η πλήρης επιστολή έχει ως εξής:

«Αθήνα, 2 Μαΐου 2019

Προς την Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ,

κ. Σοφία Ζαχαράκη

Αξιότιμη κ. Ζαχαράκη,

Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου, είναι από τις πλέον κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών για το μέλλον της Ε.Ε. αλλά και για τον ρόλο της χώρας μας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για την πρώτη εκλογική διαδικασία μετά από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά και για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται εκτός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας μας από το μνημονιακό καθεστώς, τον Αύγουστο του 2018.

Θεωρούμε, επομένως, ότι είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ' όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στη σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου.

Κατόπιν όλων αυτών, επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει των Ευρωεκλογών, και σας καλούμε να την αποδεχτείτε.

Με τιμή,

Ράνια Σβίγκου

Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε: Γεννηματά: Δεν έχει νόημα debate μεταξύ Δεξιάς και νέας Δεξιάς

Διαβάστε: Μητσοτάκης: Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη
Διαβάστε: Γιατί ο Μητσοτάκης φοβάται ένα ντιμπέιτ με Τσίπρα


Η ΝΔ 

Από την πλευρά της ΝΔ, δεν έχουν απαντήσει επίσημα επί του παρόντος στην επιστολή Σβίγκου για ντιμπέιτ Τσίπρα- Μητσοτάκη.

Γαλάζια στελέχη ανεπισήμως υπενθύμιζαν ότι η θέση της ΝΔ είναι πως το πραγματικό ντιμπέιτ θα γίνει στη Βουλή κατά την ψήφο εμπιστοσύνης, στην οποία ο πρωθυπουργός θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά Πολάκη την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας τη Μεγάλη Εβδομάδα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την προαναγγελία της πρότασης μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας είχε πει: «Ντιμπέιτ δεν θέλατε κ. Τσίπρα, πάρτε το ντιμπέιτ εδώ και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά. Εξάλλου ένα και το αυτό είστε».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας  στον Ant1 είχε απαντήσει στην πρόκληση του πρωθυπουργού για ντιμπέιτ, λέγοντας πως εάν ο κ. Τσίπρας θέλει ντιμπέιτ αυτό θα γίνει στη Βουλή και δε θα είναι το πρώτο, σημειώνοντας «μέτρησα καμία 40αριά αντιπαραθέσεις στη Βουλή».

Ο κ.Μητσοτάκης υπενθύμισε άλλωστε ότι τα ντιμπέιτ γίνονται αφού κλείσει η Βουλή μετά την προκήρυξη εκλογών και σχολίασε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης: «Θα έχουμε τρεις μέρες αντιπαράθεση, δε φαντάζομαι να τον προβληματίζει εκτός αν αισθάνεται άβολα. Επιλέγει να μιλά όταν δεν είμαι εγώ εκεί, όταν είμαι επιλέγει να με αποφεύγει».