Γκρίνια και έντονη δυσαρέσκεια πυροδότησε στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας το «αυτογκόλ» στο οποίο υπέπεσε ο αρχηγός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τη δυνατότητα επέκτασης της πενθήμερης εργασίας σε επταήμερη, κατόπιν συμφωνίας εργοδοτών και εργαζομένων.

Μάλιστα, ήδη υπάρχουν εκπεφρασμένες εκτιμήσεις ότι το συγκεκριμένο ολίσθημα, 15 μέρες πριν από τις κάλπες για τις ευρωεκλογές, ίσως αποδειχτεί καθοριστικό για το εκλογικό αποτέλεσμα και για τις πολιτικές εξελίξεις.

Το μήνυμα για το 7ήμερο πηγαίνει κατευθείαν στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι δοκιμάστηκαν σκληρά την περίοδο των μνημονίων και εξακολουθούν να δοκιμάζονται και λογικό είναι να ανησυχούν από τέτοιου είδους δηλώσεις και εξαγγελίες.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, η εξαγγελία για τη δυνατότητα επταήμερης εργασίας, δίνει "αέρα" στους εργοδότες, οι οποίοι βλέπουν μέσα από αυτή, περισσότερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις.

Μάλιστα η δήλωση περί επταήμερης εργασίας προκάλεσε πυρετό αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, Twitter, Instagram.

Έντονη υπήρξε η αντίδραση της κυβέρνησης και του ίδιους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το «δώρο» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Τελικά, τον έχουμε αδικήσει τον άνθρωπο. Τον κατηγορούμε ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα στο 2014, ενώ με αυτά που προτείνει μας οδηγεί στον 18ο αιώνα, την εποχή του εργασιακού μεσαίωνα», σχολίασε ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στα Ιωάννινα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις