Αρκεί μια φράση, με μια ιδέα κάθε φορά, του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά για να αλλάξει άμεσα την πολιτική ατζέντα εις βάρος του.

Εργασία και το Σαββατοκύριακο

Η πρόσφατη αναφορά του αρχηγού της ΝΔ για επτά ημέρες εργασία, δεν πρόκειται για γκάφα, ή λάθος διατύπωση, όπως προσπαθούν να μας πείσουν, πρόκειται για θέση νεοφιλελεύθερη που βρίσκεται στον πυρήνα των εργασιακών σχέσεων που επιθυμεί να εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν κάποτε του δοθεί η ευκαιρία να κυβερνήσει.

Άλλωστε, η στενή πολιτική σχέση που έχει αναπτύξει πρόσφατα η ΝΔ με τους γνήσιους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, τον Στέφανο Μάνο και τον Θόδωρο Σκυλακάκη, δεν αφήνουν περιθώρια για τις πραγματικές προθέσεις του κ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε: Εκνευρισμός στη ΝΔ από το «αυτογκόλ» Μητσοτάκη για την 7ήμερη εργασία

Ξεπερασμένο το 8ωρο

Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ περιγράφει τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να φέρει στο χώρο της εργασίας. Πριν από λίγο καιρό είχε δηλώσει σε συνέδριο του ΣΕΠΕ, ότι το 8ωρο είναι ξεπερασμένο με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις, αλλά και τότε όπως και τώρα το γαλάζιο στρατόπεδο έδωσε μάχες για να μας πείσει ότι ο Πρόεδρος δεν εννοούσε αυτό.

Ασφαλιστικό Πινοσέτ

Όταν ο πρώην υπουργός και Βουλευτής της ΝΔ κ. Καραγκούνης μίλησε για ασφαλιστικό Πινοσέτ και πάλι καταβλήθηκαν προσπάθειες για να μας πείσουν για δήθεν προσωπικές απόψεις του βουλευτή, πλην όμως οι εν συνεχεία αναφορές Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό που ευαγγελίζεται, όχι μόνο παραπέμπουν στο ασφαλιστικό Πινοσέτ, αλλά σε κάτι ακόμα χειρότερο, την ουσιαστική εκχώρηση των πάντων στην ιδιωτική ασφάλιση.

Διαβάστε: "Δόγμα του Σοκ" από Μητσοτάκη: "Όχι" σε 13η σύνταξη και 8ωρο- "Ναι" σε επταήμερη εργασία!

Λαϊκισμός η επαναφορά της 13ης σύνταξης

Λίγα 24ωρα πριν από την ανακοίνωση του πρόσφατου κυβερνητικού πακέτου οικονομικών μέτρων, μεταξύ των οποίων και η καταβολή, σε μόνιμη βάση, 13ης σύνταξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 είχε αποφανθεί ότι η επαναφορά της 13ης σύνταξης είναι λαϊκισμός, ενώ στην χθεσινή συνέντευξη τύπου την χαρακτήρισε ως «ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την καταβολή 13ης σύνταξης. Όμως παρά τους χαρακτηρισμούς αυτούς, η ΝΔ θα υπερψηφίσει στην Βουλή την καταβολή της 13ης σύνταξης που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπράττοντας δηλαδή στην χορήγηση του ξεδιάντροπου προεκλογικού επιδόματος.

Όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα, όπως οι θέσεις περί επιδομάτων στους νέους, δεν μπορεί να τα αποδώσει κανείς σε λάθος διατυπώσεις. Ο Μητσοτάκης είναι ειλικρινέστατος όταν μιλά για εργασιακά. Δεν κρύβει τις προθέσεις του είναι ξεκάθαρος.

Ο εργαζόμενος πρέπει να εργάζεται και το Σαββατοκύριακο, μιας και το 8ωρο είναι ξεπερασμένο, το δε ασφαλιστικό Πινοσέτ είναι η λύση, ενώ η καταβολή 13ης σύνταξης είναι φθηνός λαϊκισμός. Αυτές είναι οι ακριβείς θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό που δείχνουν ξεκάθαρα με ποιους είναι…

Γιάννης Στρατάκης

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις