«Αυτή η αλαζονεία και η αμφισβήτηση των κοινωνικών δικαιωμάτων από τον κύριο Μητσοτάκη, προκαλεί θυμό στους πολίτες. Και αυτό που βλέπω είναι ότι στις εκλογές θα ζήσουμε ξανά μέρες του 2015», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εργασιακά.

Επταήμερη εργασία

«Αυτή η ασάφεια του κ. Μητσοτάκη, εάν υποκρύπτει μια θέση διαφορετική ,καταλαβαίνετε ότι δημιουργεί τεράστιο θέμα. Αλλιώς τι να υποθέσουμε; Ότι δείχνει ανικανότητας σαφούς διατύπωσης πολιτικών θέσεων; Είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι εννοούσε "7ήμερη λειτουργία" και όχι "7ήμερη εργασία". Αυτό είναι το όραμά μας για την εργασία; Είναι, μήπως, κάτι τέτοιο, "καινοφανές", όπως το χαρακτήρισε ο κ. Μητσοτάκης χτες στη διακαναλική συνέντευξη; Όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Μήπως, λοιπόν, το "καινοφανές" είναι η αμφισβήτηση του 5ήμερου και της αργίας;», πρόσθεσε ο Ν. Φίλης.

«Η αμφισβήτηση των ισχύοντος πλαισίου των εργασιακών σχέσεων οδηγεί στον λεγόμενο «καλωδιωμένο εργαζόμενο» : χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς προσωπική ζωή. Αυτό είναι το μοντέλο που θέλουμε; Ναι, έχει αλλάξει η φύση της εργασίας, αλλά πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο ρύθμισής της. Ο εργαζόμενος δεν μπορεί να κάνει συμφωνία εκτός του πλαισίου του νόμου. Και ας μην ξεχνούμε και κάτι άλλο : τις κλαδικές συμβάσεις τις κατάργησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , τις επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε χαρακτηριστικά.

13η σύνταξη

Αναφορικά με την χορήγηση μόνιμης 13ης σύνταξης από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε: «συμφωνεί η ΝΔ το μέτρο αυτό που θεσπίζουμε να είναι μόνιμου χαρακτήρα, ναι ή όχι;», ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας πως «φοβάται να πάει στον λαό. Αντιθέτως, είδατε τις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα, στην Πάτρα, στην Ξάνθη, στα Ιωάννινα και αλλού. Οι μεγάλες αυτές λαϊκές συγκεντρώσεις είναι ενδεικτικές ενός κοινωνικού κλίματος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις