Μόνο με «άγρια δημοτική φορολογία» μπορούν να λειτουργούν οι δήμοι «με το θεσμικό πλαίσιο που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και οι λοιποί», κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο κ. Σοφιανός απηύθυνε κάλεσμα στους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους που ζουν και δουλεύουν στο κέντρο της Αθήνας να στηρίξουν σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, έντονη ήταν η παρουσία μεταναστών στη συγκέντρωση.

Σύμφωνα με τον κ. Σοφιανό, «το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στις τέσσερις κάλπες στις 26 Μάη, είναι εάν θα επιτρέψει ο λαός μας να συνεχιστεί αυτός ο γνώριμος αντιλαϊκός δρόμος», τον οποίο, όπως είπε, εφαρμόζουν και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που πρόσκεινται στα άλλα κόμματα, προωθώντας «αυτήν την εχθρική πολιτική σε όλη αυτή τη γκάμα των αρμοδιοτήτων, των υπηρεσιών, των δομών που έχουν στην ευθύνη τους».

Και πρόσθεσε:

«Οι περιφέρειες, που δεν τις βλέπεις μπροστά σου, είναι μέσα σε αυτό το κάδρο. Δουλεύουν για την περίφημη ανάπτυξη, για την οποία διαγκωνίζεται ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα για το ποιος μπορεί να τη φέρει γρηγορότερα και καλύτερα.

Δουλεύουν δίνοντας εκατομμύρια σε διάφορα επιχειρηματικά σχέδια, είτε για να φτιάχνουν γήπεδα οι ΠΑΕ είτε για να προωθούν τα σχέδια για την Αθήνα-πρωτεύουσα της βιομηχανίας του τουρισμού, αλλά δεν δίνουν τίποτα για αντιπλημμυρικά έργα, για αντιπυρική προστασία, για μέτρα προστασίας των δασών, για μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, για να συντηρηθούν τα σχολεία, για να επεκταθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών.

Μετράμε 101 νεκρούς από τη φωτιά στην Αν. Αττική, μετράμε 25 νεκρούς από μια βροχή, από μια πλημμύρα, και λένε, χωρίς να κοκκινίζουν από ντροπή, ότι φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα γι' αυτούς τους θανάτους, γι' αυτούς τους τραγικούς απολογισμούς.

Η πολιτική τους είναι εχθρική, όχι μόνο για τα δικαιώματα, αλλά και για την ίδια τη ζωή του λαού μας. Αυτή η πολιτική υλοποιείται και στους δήμους από ένα πολιτικό προσωπικό που θέλει να εμφανίζεται σαν να ήρθε από το πουθενά.

Λες και δεν ήταν υπουργοί μνημονιακών κυβερνήσεων οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Λες και δεν είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ, ο πρώην περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος της στο Δήμο της Αθήνας».