Μόσχα προς Κοτζιά: Χωρίς αποδείξεις, είναι συκοφαντία τα περί Ρώσων χάκερ

Μόσχα προς Κοτζιά: Χωρίς αποδείξεις, είναι συκοφαντία τα περί Ρώσων χάκερ

Απάντηση στον Νίκο Κοτζιά από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, αναφορικά με τη δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών ότι Ρώσοι ή Κινέζοι χάκερ υπέκλεψαν τα emails διπλωματών που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο Πάνος Καμμένος.

Μάλιστα σε ανάρτηση στο λογαριασμό της μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία κάνει λόγο για συκοφαντία.

Μιλώντας προ ημερών στη Βουλή, ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε ότι απευθύνθηκε σε ειδικούς Πληροφορικής που τον ενημέρωσαν ότι σε τέτοιους σέρβερ θα μπορούσαν να παρέμβουν ή «χάκερ της ΕΥΠ ή οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, άντε και της Κίνας. Εδώ ή έχουμε πλαστογράφηση κειμένων, ή έχουμε υποκλοπή σε συνεργασία πιθανόν με τέτοιους κύκλους». 

Αντιδρώντας μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία σημειώνει: «Πάλι δήθεν ‘’Ρώσοι χάκερ’’… Εάν υπάρχουν στοιχεία, ας παρουσιαστούν αρμοδίως, και οι Ρωσικές αρχές θα τα ερευνήσουν και θα απαντήσουν επίσημα. Αλλιώς θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για ‘’ρωσική ανάμειξη’’ στα εσωτερικά της Ελλάδος.

Χωρίς αποδείξεις, προσθέτει η πρεσβεία, πρόκειται για συκοφαντία. Είναι περίεργο ότι, παρά τις πραγματικές αποκαλύψεις για τις αμερικάνικες υποκλοπές, ακόμα και εις βάρος ηγετών ευρωπαϊκών χωρών, κάποιοι τις αποσιωπούν.

«Και να σοβαρευτούμε: το ποιος (και πώς) θα κέρδιζε το διαγωνισμό για βίζες είναι αδιάφορο για τη Ρωσική πλευρά» καταλήγει στο τελευταίο tweet της η ρωσική πρεσβεία. 

Διαβάστε: «Βούλωστο και άκου χουντικέ»: Έξαλλος ο Κοτζιάς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μόναχο

Την έκρηξη του κ. Κοτζιά προκάλεσαν στο μεταξύ οι αποδοκιμασίες Ελλήνων της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μόναχο για την ελληνική εξωτερική πολιτική και την Συμφωνία των Πρεσπών όπου ήταν ομιλητής.