Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη αλήθεια που επιβάλλεται να έχουμε στο μυαλό μας αν επιθυμούμε να χάσουμε βάρος και να μην ξαναπάρουμε πίσω τα κιλά που θα αποχωριστούμε:

Σημασία δεν έχει πόσα νούμερα πιο κάτω θα δείξει η ζυγαριά μας, μα ο αριθμός αυτός να αφορά καθαρά στο σωματικό μας λίπος.

Δεν είναι άγνωστο πως οι εξαντλητικές δίαιτες μας βοηθούν μεν να χάσουμε γρήγορα βάρος, τα κιλά αυτά όμως, «μεταφράζονται» σε υγρά και όχι σε λίπος.

Αποτέλεσμα; Επιστρέφουν σχεδόν αμέσως. Κεφάλαιο «καύση λίπους» λοιπόν. Μια διαδικασία η οποία πέρα από την ισορροπημένη διατροφή, προϋποθέτει και σκληρή άσκηση.

Τελικά πόση γυμναστική απαιτείται για να ξεφορτωθούμε ένα κιλό λίπος, το οποίο «μεταφράζεται» σε 7.500 θερμίδες;

Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, για την καύση λίπους στην περίπτωση των ενηλίκων απαιτούνται 60 με 90 λεπτά έντονης σωματικής αερόβιας άσκησης, τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα, ανάλογα φυσικά με τον δείκτη μάζας σώματος του καθενός. Είναι πολύ σημαντικό, όμως, η άσκηση μην είναι καθημερινή, αλλά με διαλείμματα.

Κι αυτό διότι τα διαστήματα ξεκούρασης είναι σημαντικά για να λειτουργήσουν σωστά το σώμα και ο μεταβολισμός μας.

Ιδανικές προπονήσεις για τον σκοπό αυτό είναι το τρέξιμο, το ελλειπτικό, ο χορός αλλά και το TRX. Όλα αυτά υπό την καθοδήγηση των ειδικών, οι οποίοι μπορούν να σου υποδείξουν το κατάλληλο πρόγραμμα για τις δικές σου ανάγκες.

Συμπερασματικά, με σωματική άσκηση τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα και ισορροπημένη διατροφή, μπορείς να μειώσεις κατά 500 τις θερμίδες που λαμβάνεις ημερησίως και σε δύο εβδομάδες να έχεις χάσει ένα κιλού λίπους. Καθόλου άσχημα.

Πηγή: limeandlife.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις