Με μόλις 10 θερμίδες ανά κουταλιά, η μουστάρδα είναι η πιο ασφαλής επιλογή sauce για να συνοδεύσετετα κρύα πιάτα και τις σαλάτες σας!

Υλικά

Για 1 φλιτζάνι μουστάρδας θα χρειαστείτε:

¼ φλιτζανιού μουστάρδα σε σκόνη,

2 κ.σ σπόρους κίτρινου σιναπιού,

¼ φλιτζανιού νερό,

2 κ.σ λευκό ξίδι,

1 κ.γ αλάτι,

½ κ.γ ζάχαρη

Εκτέλεση

Λιώστε τους σπόρους του σιναπιού σε ένα μεταλλικό γουδί.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη σκόνη μουστάρδας με το νερό και στη συνέχεια ρίξτε τους αλεσμένους σπόρους.

Προσθέστε το ξύδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μαζί.

Βάλτε το μείγμα σε ένα γυάλινο αεροστεγές βάζο και αφήστε το για λίγες ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις