Κουμουτσάκος: Οι πολίτες πρέπει να πάνε να ψηφίσουν

Κουμουτσάκος: Οι πολίτες πρέπει να πάνε να ψηφίσουν

Την άποψη ότι «οι πολίτες πρέπει να πάνε να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές διότι η Ευρώπη τελικά επηρεάζει την καθημερινότητα της ζωής μας», εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Κουμουτσάκος αναγνώρισε ότι «η συγκυρία είναι τέτοια στην Ελλάδα που ρεαλιστικά η εθνική ατζέντα επικράτησε της ευρωπαϊκής απολύτως», ωστόσο υπογράμμισε ότι «είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο» και σημείωσε ότι «θέλουμε μια Ευρώπη που να μην αμφισβητεί τις ίδιες τις θεμελιακές της αξίες».

«Υπήρξαν κράτη-μέλη που αμφισβήτησαν ή έστω είχαν μια στάση πιο μακρινή και λιγότερο ισχυρή υποστήριξης αυτών των θεμελιωδών αρχών» τόνισε και προσέθεσε:

«Το πρώτο που χρειάζεται στην Ευρώπη είναι να επανατοποθετηθούμε στις θεμελιώδεις αρχές μας: δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, δίκαιη ανάπτυξη και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν αυτό το κατακτήσουμε και πάλι, ο δρόμος της Ευρώπης είναι ελπιδοφόρος χρειάζονται όμως και ορισμένες σοβαρές αλλαγές».

Στο πλαίσιο αυτό σχολίασε πως θα πρέπει η Ευρώπη να ξανακερδίσει την καρδιά και το μυαλό των Ευρωπαίων, η γλώσσα της ΕΕ να είναι πιο κατανοητή, η Ευρώπη να μην παρεμβαίνει περισσότερο από όσο χρειάζεται στις εθνικές νομοθεσίες, να βρεθεί μια νέα ισορροπία μεταξύ εθνικών νομοθεσιών και ευρωπαϊκών κατευθύνσεων και οδηγιών και να ενισχυθεί η κοινή άμυνα.

Σχετικά με τις ευρωφοβικές δυνάμεις επισήμανε: «Αν αυτές είναι ενισχυμένες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα μιλάμε για ένα νέο ευρωπαϊκό τοπίο το οποίο πρέπει πάρα πολύ σοβαρά να μας απασχολήσει».

Για την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα και τα μηνύματα που θα πάρει από την κάλπη, εκτίμησε ότι οι πολίτες «έχουν απόλυτα τη δύναμη των εξελίξεων στα χέρια τους» και προσέθεσε:

«Είναι μια σελίδα φθαρμένη που γράφει ΣΥΡΙΖΑ και μια νέα φρέσκια σελίδα με προοπτικές και ελπίδες που γράφει ΝΔ. Θα πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες τελικά εάν θέλουν να συνεχίσουν στο φθαρμένο ή θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα πορεία που εγώ πιστεύω ότι θα κάνει πολύ καλό στον τόπο».

Προέβλεψε, άλλωστε, μια «ευδιάκριτη διαφορά στην κάλπη των ευρωκλογών» και μια νίκη της ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές, στοιχεία που εκτίμησε ότι θα συνδυαστούν «σε ένα πολιτικό μήνυμα, ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάει γρήγορα σε εκλογές».

Κατηγόρησε, άλλωστε, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ξεκίνησε και συνέχισε τον βίαιο πολιτικό λόγο, έκανε λόγο για διαχωρισμό «των Ελλήνων σε προδότες και μη προδότες» ενώ για την 13η σύνταξη σημείωσε ότι «είναι μια μεθόδευση απαξιωτική για τους πολίτες, είναι ένα μήνυμα "ψήφισε για να πάρεις", "εξαγοράζω την ψήφο σου και τελικά την πολιτική σου συνείδηση"».