"Όλοι μαζί με τον αγώνα μας, με την πάλη μας μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, μπορούν να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για όλους, γι' αυτόν εδώ τον τόπο" τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε εργατική συγκέντρωση στην ΝαυπηγοεπισκευαστικήΖώνη Περάματος.

Επισήμανε ότι ηεπίσκεψη του στο Πέραμα και στη Ζώνη έγινε για ουσιαστικούς λόγους "γιατί το ΚΚΕ στο επίκεντρο της προσοχής του έχει πρώτα απ' όλα τα προβλήματα που βιώνει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που είναι οι μόνοι που υποφέρουν όλα αυτά τα χρόνια και με την καπιταλιστική οικονομική κρίση και πριν και στη συνέχεια".

Πρόσθεσε ότι δεν υποφέρουν "οι λίγοι, οι ολιγάρχες, αυτοί που έχουν όλο τον πλούτο, που και στις συνθήκες της κρίσης κέρδιζαν, ενώ ο λαός και οι εργάτες έχαναν".


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Υπογράμμισε επίσης ότι στη Ζώνη Περάματος "θρηνούμε πολλά θύματα. Η εργατική τάξη πληρώνει στο βωμό του κέρδους των μεγάλων, του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών, βαρύ φόρο αίματος με συνεχή εργατικά ατυχήματα, τα οποία αυξήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από 5.000 περίπου πανελλαδικά το 2014 σε πάνω από 7.000 σήμερα".

"Αυτό σημαίνει ότι επιδεινώνονται οι συνθήκες δουλειάς των εργατών" τόνισε, επισημαίνοντας στη συνέχεια την κατάργηση του Πυροσβεστικού Σταθμού στη Ζώνη και την ανυπαρξία, ουσιαστικά, πυροσβεστικού οχήματος για την έγκαιρη κατάσβεση πυρκαϊάς και επαρκών μέτρων ασφαλείας για τη ζωή των εργατών.

Είπε ότι τέτοια ζητήματα αναδεικνύει το ΚΚΕ, στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο, στους Δήμους και τις Περιφέρειες με τους δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί με το ΚΚΕ και στα εργατικά ταξικά συνδικάτα μέσα στα οποία πρωτοστατούν οι κομμουνιστές.

"Το μήνυμα που πρέπει να δώσει και το Πέραμα, οι εργάτες της Ζώνης, η εργατική τάξη της Ελλάδας είναι ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ" υπογράμμισε, προσθέτοντας "γιατί τους έχουμε γνωρίσει όλους, και τη ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ, και τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση και ξέρουμε ότι, παρά τις προεκλογικές τους υποσχέσεις, κάνουν πάνω-κάτω μία από τα ίδια, με επιμέρους διαφορές, και βάζουν τον λαό, τους εργάτες να ψάχνουν επιμέρους μικρές διαφορές για κάποιο δήθεν μικρότερο κακό".

"Δεν υπάρχει μικρότερο κακό. Έχετε πείρα πλέον ιδιαίτερα από την τελευταία δεκαετία της κρίσης, κάθε φορά που επιλέγουμε ένα μικρότερο κακό, μας προκύπτει ένα μεγαλύτερο. Έτσι ξεκίνησαν και τα μνημόνια οι προηγούμενοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έτσι υποσχόταν ο Τσίπρας ότι με ένα άρθρο θα καταργήσει τα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους και έτσι μας φόρτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλους τους άλλους ψηφίζοντας στη Βουλή ένα νέο πιο βάρβαρο μνημόνιο με εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους και διατηρώντας σε ισχύ και όλους τους προηγούμενους αντιλαϊκούς νόμους" ανέφερε.

"Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό και γίνεται αν φύγουμε από την κακοστημένη κάλπικη παράσταση του δικομματισμού-διπολισμού, Τσίπρας ή Μητσοτάκης, και ενισχύσουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες γιατί η μάχη είναι ενιαία. Δεν "κομματιάζουμε" την ψήφο μας, γιατί ενιαία είναι η πολιτική της ΕΕ που δίνει τις αντιδραστικές κατευθύνσεις, ενιαία είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της σημερινής που υλοποιεί αυτές τις κατευθύνσεις, ενιαία είναι και η πολιτική δημάρχων και περιφερειαρχών γιατί εξειδικεύουν σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο την αντιδραστική πολιτική" είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Είπε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις δημοτικές και περιφερειακές "θα είναι ένα μήνυμα" ηχηρό το οποίο πρέπει να είναι εξίσου ηχηρό και στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν.

"Για να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, όλων όσοι κυβέρνησαν μέχρι σήμερα αλλά και για να γκρεμίσουμε από την τρίτη θέση τη ναζιστική δολοφονική συμμορία των χρυσαυγιτών, των ναζιστών, των φασιστών οι οποίοι λυμαίνονται ψήφους της νεολαίας και επιτίθενται ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα. Τους είδαμε στη Βουλή. Πέρα από το να παριστάνουν δήθεν τα κοκοράκια αντιδρώντας στο προεδρείο της Βουλής ή κάνοντας διάφορα αστεία χάπενινγκ μέσα εκεί, λες και θα τους φοβηθούν από κάτι τέτοιες κοροϊδίες και γελοιότητες που κάνουν, σήκωναν το ξερό τους το χέρι αυτοί οι βουλευτές της ΧΑ και ψήφιζαν όλα τα δώρα και τις επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, τους εφοπλιστές και τα μονοπώλια, αυτούς δηλαδή που ξεζουμίζουν και ματώνουν τους εργάτες. Αυτούς πρέπει να τους καταδικάσουμε, όπως τους καταδίκασε η ιστορία της ανθρωπότητας, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρή ψήφο στο ΚΚΕ για να ξεκουμπιστούν από παντού" τόνισε.

Κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ "για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει στους εργάτες, στην εργατική τάξη, στις οικογένειές τους: το αξιοπρεπές μεροκάματο για να μπορεί να ζήσει την οικογένειά του και όλα όσα αφορούν τη φορολογία που μας ματώνουν, τη μόρφωση των παιδιών του και την υγεία".

"Τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα έχουν κοινή αιτία και αυτήν πρέπει να στοχεύσουμε γερά και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μαζί με τους αγώνες που θα είναι μπροστά μας γιατί τα προβλήματα και οι αντιλαϊκές πολιτικές δεν τέλειωσαν και χρειαζόμαστε τους κομμουνιστές για να μην τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί, για να μπορούν να επιλύουν προβλήματα εργαζομένων για να ανοίγει ο δρόμος για την εργατική τάξη ώστε αυριο να βρεθεί αυτή στη λαϊκή διακυβέρνηση, δηλαδή οι εργάτες να πάρουν τελικά πραγματικά την εξουσία" κατέληξε ο γγτης ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη περιοδεία του στο Πέραμα ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία Ηρώων. Τον κ. Κουτσούμπα συνόδευε κλιμάκιο του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", Λουΐζα Ράζου μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Βασίλης Βατίστας, υποψήφιος δήμαρχος Περάματος, Γιώργος Καλαμαράς, υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Πειραιά και Νήσων, Γιάννης Μανουσογιαννάκης, οι υποψήφιες με το ΚΚΕ για την Ευρωβουλή Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου και Δέσποινα Μαστρολέων καθώς και ο πρώην δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Πατσιλινάκος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις