«Δεν περνάει ο φασισμός» είναι το μήνυμα που στέλνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας μετά την «καταδρομική επίθεση», όπως αναφέρει, που δέχτηκαν το πρωί της Παρασκευής (24.05.2019) στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η Ρένα Δούρου και ο Νίκος Μπελαβίλας, στα Καμίνια.

Ο κ. Δρίτσας στη γραπτή του ανακοίνωση κάνει λόγο για «μπράβους της Χρυσής Αυγής», που σε «διατεταγμένη υπηρεσία» έβαλαν σε κίνδυνο απλούς πολίτες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένους και μικρά παιδιά και τονίζει ότι την απάντηση έδωσαν οι κάτοικοι στα Καμίνια σε ένα δίωρο εγκάρδιας επικοινωνίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του

«Το πιο σημαντικό από όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια, ήταν η εξαιρετικά φιλική υποδοχή που επεφύλαξαν οι Καμινιώτες και οι Καμινιώτισσες, στη Ρένα Δούρου και στον Νίκο Μπελαβίλα. Μαζί με την Ελένη Σταματάκη, τον Κώστα Δουζίνα και δεκάδες υποψηφίων των δύο Συνδυασμών, γίναμε μάρτυρες για μία ακόμα φορά, της αδιαμεσολάβητης επιθυμίας των πολιτών, να συζητήσουν με αυτούς που διεκδικούν την ψήφο τους, να ενημερωθούν, να θέσουν ουσιαστικά ερωτήματα και με πολύ φιλικό και ευγενικό τρόπο, να ευχηθούν καλή επιτυχία και καλό έργο. Αυτή ακριβώς την πραγματικότητα, επί ένα περίπου δίωρο βιώσαμε ειρηνικά, επισκεπτόμενοι τα καταστήματα στην Αγίου Ελευθερίου και σε άλλους δρόμους των Καμινίων και τέλος, στη Λαϊκή Αγορά. Και δεν είναι πρώτη φορά. Ούτε για τη Ρένα ούτε για τον Νίκο. Και στα Καμίνια και παντού.

Αυτήν την Ελλάδα, αυτόν τον Πειραιά, αυτά τα Καμίνια, της δημοκρατίας, του πολιτισμού, των αγώνων και της αξιοπρέπειας, δεν μπορούν να αντέξουν οι φασίστες. Σε διατεταγμένη υπηρεσία, προφανώς ειδοποιημένοι και σταλμένοι από γνωστό-άγνωστο κέντρο, έβαλαν σε κίνδυνο ηλικιωμένους ανθρώπους και μικρά παιδιά, αλλά και τους ίδιους τους επαγγελματίες, μέσα σε ένα στενό δρόμο που λειτουργεί η τοπική Λαϊκή Αγορά. Νόμιζαν ότι με την κτηνώδη βία τους, μπορούσαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να τον παγώσουν. Γιατί βέβαια, ξέρουν καλά, ότι ούτε τη Ρένα, ούτε τον Νίκο, ούτε κανέναν από μας μπορούν να φοβίσουν.

Η σύγκριση μιλάει από μόνη της. Από τη μία τα τρία λεπτά της καταδρομικής φασιστικής βίας με βρισιές χαμαιτυπείου και από την άλλη οι δύο ώρες εγκάρδιας επικοινωνίας με πολλές-πολλές δεκάδων ανθρώπων. Και πάντα με την επωδό, "καλή επιτυχία!".

Παρά τη θλίψη που δικαιολογημένα γεννάει η βαρβαρότητα όπου κι αν τη συναντάει κανείς, είμαι πολύ ευτυχής σήμερα, γιατί αυτό που κυρίαρχα επιβεβαιώθηκε, είναι ότι και στα Καμίνια όπως παντού στον Πειραιά, στην Αττική και στην Ελλάδα, δεν περνάει ο φασισμός!

Θέλω να πιστεύω, ότι δε θα υπάρχει κανένα κόμμα, κανένας βουλευτής, κανένας δήμαρχος και κανένα δημόσιο πρόσωπο, που δεν θα καταδικάσει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, αυτό το σημερινό -έστω και περιορισμένης έκτασης- κρούσμα φασιστικής βίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις