Νέα στοιχεία τόσο για την 14χρονη που αυτοκτόνησε στον ηλεκτρικό σταθμό του Μοσχάτου όσο και για τη δράση του 43χρονου έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκαλύπτουν συμμαθητές της ανήλικης κοπέλας, βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, λίγες μέρες πριν την τραγωδία.

«Γενικά συναισθηματικά ήταν διαφορετική, πιο αγχωμένη, σαν να της είχε συμβεί κάτι πολύ σοβαρό», αναφέρει χαρακτηριστικά συμμαθητής της στην κάμερα του Open TV.

Εν τω μεταξύ, ο 43χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την αποπλάνηση της μαθήτριας, σόκαρε ακόμα και τους αστυνομικούς με την κυνικότητά του.

Όπως αποκάλυψε το STAR στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο 43χρονος ομολόγησε τόσο τη σχέση του με τη μαθήτρια, όσο και τη σχέση του στο παρελθόν και με ένα άλλο κορίτσι, επίσης 14 ετών.

Το (-)γραφικό υλικό που βρέθηκε στα προσωπικά του αντικείμενα και πρόκειται για γυμνές φωτογραφίες και βίντεο της δεύτερης ανήλικης, ισχυρίστηκε ότι ήταν εν γνώσει της μαθήτριας και ότι τα κρατούσε λόγω της πολύ στενής σχέσης που είχαν στο παρελθόν.

Όπως έγινε γνωστό, η υπεράσπιση θα ζητήσει να γίνει και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος ήταν παντρεμένος και έχει και μια κόρη.

Η αστυνομία είχε ενημερωθεί για τη δράση του 43χρονου

Ένας πολίτης, που είχε αντιληφθεί την ανάρμοστη συμπεριφορά του 43χρονου απέναντι στην 14χρονη μαθήτρια, η οποία αυτοκτόνησε, είχε ενημερώσει το Χαμόγελο του Παιδιού στις 9 Μαΐου.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» από την πλευρά του ενημέρωσε τη διεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας, προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χαμόγελου, η οργάνωση είχε δεχτεί αναφορά από πολίτη στην Γραμμή SOS 1056 για (-)ουαλική κακοποίηση της 14χρονης.

Τα γεγονότα όμως, έτρεξαν πολύ γρήγορα, αφού την Τετάρτη οι γονείς του κοριτσιού πήγαν στην Ασφάλεια και κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του 43χρονου για αποπλάνηση της κόρης τους.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«"Το Χαμόγελο του Παιδιού" ενημερώνει ότι στις 9/5/2019 δέχτηκε αναφορά στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος είχε υποψιαστεί την (-)ουαλική κακοποίηση της ανήλικης από ενήλικο άτομο, 40 περίπου ετών.

Σύμφωνα με την αναφορά, είχαν δει τη 14χρονη επανειλημμένα μαζί με το συγκεκριμένο ενήλικο άτομο, αλλά και να συχνάζει στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή. Επίσης, σύμφωνα με την αναφορά, είχαν δει την ανήλικη κοπέλα να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου ατόμου από πλατεία της περιοχής, ενώ "ο πολίτης μάς ενημέρωσε για δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του 14χρονου κοριτσιού και του ενήλικα που παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέσης εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησης της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άντρα".

Άμεσα, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις (-)ουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, "Το Χαμόγελο του Παιδιού" ενημέρωσε για την αναφορά την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας και έφερε σε επικοινωνία τον πολίτη που έκανε την αναφορά με τους αρμόδιους αξιωματικούς για την περαιτέρω διερεύνηση του περιεχομένου της.

Για άλλη μια φορά, "Το Χαμόγελο του Παιδιού" ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την εγκυρότητα των αναφερομένων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την σωματική και ψυχολογική προστασία του ανήλικου παιδιού.

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" έχει ήδη θέσει το σύνολο των δομών και των υποστηρικτών υπηρεσιών του στη διάθεση της οικογένειας της ανήλικης. Επίσης, οι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Οργανισμού βρίσκονται ήδη δίπλα στους μαθητές, γονείς και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που φοιτούσε η ανήλικη, καθώς και της ευρύτερης περιοχής ώστε να παρασχεθεί ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη και οτιδήποτε άλλο χρειαστούν.

-Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».

-Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις