Δεύτερος σε ποσοστό, μετά τον Νίκο Ταχιάο, αναδεικνύεται ο Κωνσταντίνος Ζέρβας σε ποσοστό 89,89% της ενσωμάτωσης.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, ο Νίκος Ταχιάος, με την παράταξη "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα", είναι στην πρώτη θέση με ποσοστό 22,35% ενώ ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, επικεφαλής της παράταξης "Ναι στη Θεσσαλονίκη", συγκεντρώνει 14,82%.

Στην τρίτη θέση είναι ο Γιώργος Ορφανός ("Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον") με ποσοστό 14,55%.

Η διαφορά ανάμεσα στον 2ο και στον 3ο είναι 295 ψήφοι.

Στην τέταρτη θέση η Κατερίνα Νοτοπούλου ("Θεσσαλονίκη Μαζί") που έλαβε 13,5%.

Ακολουθούν ο Σπύρος Βούγιας ("ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη") με 7,01%, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ("Δύναμη Πολιτών") με 5,52% και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ("Λαϊκή Συσπείρωση")με 4,50%.

Πιο πίσω βρίσκονται ο Πέτρος Λεκάκης ("Θεσσαλονίκη Πρώτη") με ποσοστό 2,59%, ο Εφραίμ Κυριζίδης ("Θεσσαλονίκη Θετικά") με 2,57%, ο Χάρης Αηδονόπουλος ("Συνέργεια- Πρώτα η πόλη μας")με 2,48%, ο Αντώνης Γαζάκης ("Η πόλη ανάποδα – Δύναμη ανατροπής") με 1,77% και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ("Οικολογία Αλληλεγγύη") με 1,75%.

Στο 1,26% διαμορφώνεται το ποσοστό που λαμβάνει ο Γιώργος Ρακκάς ("Μένουμε Θεσσαλονίκη") ενώ ακολουθούν ο Ιωάννης Κουριαννίδης με 1,08% και ο Γιάννης Νασιούλας με 1,04%, ο Βασίλης Μωυσίδης με 1,02%, ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης με 0,97%, ο Γιάννης Κούτρας με 0,95% και ο Κωνσταντίνος Αναγνωσταράς με 0,25%.Ζέρβας: Το πρώτο βήμα έγινε, η πόλη δεν γυρίζει πίσω

«Η πόλη δεν γυρίζει πίσω. Πάμε όλοι μαζί μπροστά να κάνουμε την ερχόμενη Κυριακή μια ημέρα νίκης» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη», Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή τα αποτελέσματα της χθεσινής εκλογικής μάχης.

«Μετά από μια μεγάλη νύχτα, θα ήθελα να πω στους πολίτες της Θεσσαλονίκης ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την υποστήριξη τους, για την εμπιστοσύνη τους. Για την απόφασή τους να βάλουν πάνω από όλα την πόλη. Να διεκδικήσουν μια πόλη καλύτερη για όλους, ένα δήμαρχο που θα κάνει τη δουλειά» είπε ο κ.Ζέρβας.

Πρόσθεσε πως «το πρώτο βήμα έγινε χθες» και απευθύνθηκε στους Θεσσαλονικείς «πέρα από κόμματα και όποιους διαχωρισμούς. Σας προσκαλώ να κάνουμε το επόμενο βήμα και να ενώσουμε δυνάμεις. Λιγότερα λόγια και πολλή δουλειά».

Όπως είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, που θα αναμετρηθεί στον β’ γύρο των εκλογών με τον Νίκο Ταχιάο, «όπως τα καταφέραμε χθες, έτσι θα τα καταφέρουμε και την επόμενη Κυριακή, έτσι θα τα καταφέρουμε και τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Φωτό και βίντεο: thestival.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις