Ηλιόπουλος: Σε σαθρά υλικά του παρελθόντος μια δημοτική αρχή Μπακογιάννη

Ηλιόπουλος: Σε σαθρά υλικά του παρελθόντος μια δημοτική αρχή Μπακογιάννη

Σε «σαθρά και αναποτελεσματικά υλικά του παρελθόντος» θα στηρίζεται μια δημοτική αρχή του Κώστα Μπακογιάννη, αν τελικά η παράταξη επικρατήσει στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο newpost.gr.

Ο κ. Μπακογιάννης, είπε ο κ. Ηλιόπουλος, επέλεξε για τον συνδυασμό του ανθρώπους που ευθύνονται για τις παθογένειες της πόλης -μεταξύ αυτών και τον υπεύθυνο για την αστική υποδομή και τις τεχνικές υπηρεσίες- ενώ ταυτόχρονα τόνιζε -ορθά συχνά- τα προβλήματα της Αθήνας.

«Πώς μπορούν να συνδυαστούν αυτά τα δύο; Κατά τη γνώμη μου, η προοπτική μίας δημαρχίας υπό τον κ. Μπακογιάννη είναι εκ των προτέρων υπονομευμένη», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε επίσης ότι δεν θεωρεί τον κ. Μπακογιάννη ως τον κύριο αντίπαλο, αλλά την εμπεδωμένη αντίληψη των Αθηναίων, ότι η πόλη τους δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

«Και αυτό είναι που με αγχώνει, με στεναχωρεί και με πεισμώνει. Η "ευθύνη του αποτελέσματος" στη δική μου σκέψη σχετίζεται με το κατά πόσο η Ανοιχτή Πόλη, και εγώ προσωπικά, μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί και υπεύθυνοι έναντι των πολιτών και των προβλημάτων τους. Δίνω τη μάχη για να την κερδίσω, το αποτέλεσμα θα κριθεί στη διάρκεια της θητείας μας» υπογράμμισε.

Σχετικά με τη δήλωσή του τη βραδιά των εκλογών «να καταφέρουμε να φτιάξουμε μία Αθήνα πιο δημοκρατική», τόνισε πως η Αθήνα δεν είναι δημοκρατική πόλη, όταν δεν διασφαλίζει σε ανάπηρους το δικαίωμα στην πρόσβαση και στη μετακίνηση, όταν αδιαφορεί για τη φωνή των πολιτών κι όταν θεωρεί την ασφάλεια πολυτέλεια και όχι δικαίωμα όλων.

Τέλος, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι περπατώντας στις γειτονιές της Αθήνας αυτούς τους τελευταίους τρεις μήνες, η συχνότερη κριτική που δεχόταν από τους πολίτες ήταν ότι θα ήθελαν να έχει κάνει περισσότερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι μία κριτική, όπως είπε, που «πρέπει να μας ωθήσει στη σωστή κατεύθυνση: επιμονή στις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών, ρήξη με τις αδράνειες, ξεκάθαρη διατύπωση των προγραμματικών μας στόχων για την επόμενη μέρα της χώρας. Αυτή η μάχη είναι μπροστά μας και μπορούμε να την κερδίσουμε», τόνισε.