Ο Πατούλης ακύρωσε το ντιμπέιτ που είχε ζητήσει ο ίδιος- Δούρου: Πολιτική δειλία

Ο Πατούλης ακύρωσε το ντιμπέιτ που είχε ζητήσει ο ίδιος- Δούρου: Πολιτική δειλία

Την έντονη αντίδραση της υποψήφιας για την Περιφέρεια Αττικής, Ρένας Δούρου, προκάλεσε η απόφαση του Γιώργου Πατούλη να ακυρώσει- λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του- το προγραμματισμένο για την Πέμπτη (30.05.2019) ντιμπέιτ, το οποίο μάλιστα είχε ζητήσει ο ίδιος. 

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο κ. Πατούλης είχε δηλώσει ότι "με δεδομένο ότι ο χρόνος που απομένει είναι πλέον ελάχιστος, δηλώνουμε ότι ως παράταξη, προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε ένα διακαναλικό ντιμπέιτ με την αντίπαλό μας της προσεχούς Κυριακής, εφόσον φυσικά το επιθυμούν, τόσο η κα Δούρου, όσο και τα ΜΜΕ που θα αναλάβουν την ευθύνη να το διοργανώσουν".

Η "Δύναμη Ζωής" κατηγορεί τον έτερο υποψήφιο Γιώργο Πατούλη, για "συστηματική υπεκφυγή, της κατά πρόσωπο δημόσιας αντιπαράθεσης" με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, με αφορμή ακύρωση- όπως σημειώνει- debate στο Blue Sky, "κρυπτόμενος πίσω από αβάσιμες δικαιολογίες".

Όπως συγκεκριμένα ενημερώνει με ανακοίνωσή της η παράταξη, ο κ. Πατούλης, επικαλέστηκε "... ανύπαρκτη διακαναλική συνέντευξη, ζητώντας να γίνουν παράλληλες εμφανίσεις των δύο υποψηφίων δηλαδή να εμφανιστεί μόνος του, σε έναν μονόλογο", αναφέρει η "Δύναμη Ζωής", σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε "εδώ και μέρες αποδεχθεί την πρόταση του Άκη Παυλόπουλου και του καναλιού για τη συμμετοχή του σε debate με την περιφερειάρχη Αττικής για σήμερα το βράδυ και ο τηλεοπτικός σταθμός "έτρεχε" και το σχετικό τρέιλερ".

Με τη διαπίστωση ότι "για μια ακόμη φορά ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, κ. Γ. Πατούλης αποφεύγει την κατά πρόσωπο αντιπαράθεση, στη βάση θέσεων και προγραμμάτων, με την περιφερειάρχη", η "Δύναμη Ζωής" διερωτάται εάν η τακτική του "συνάδει με τους κανόνες του δημόσιου διαλόγου;", όπως είθισται και πράττουν "οι αντίπαλοι π.χ. ο Κ. Μπακογιάννης με τον Ν. Ηλιόπουλο;".

Η παράταξη κατηγορεί τον κ. Πατούλη ότι "φυγομαχεί" κατ' επανάληψιν υπενθυμίζοντας την "απουσία του από τα debates στον Αθήνα 9,84 και στο One TV. Την προσπάθεια του να αποκλείονται από τα debates οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Την άρνηση του να συμμετέχει με την Ρ. Δούρου μέσω Facebook, σε αδιαμεσολάβητο ζωντανό διάλογο με τους πολίτες, για όλα τα ζητήματα «συμπεριλαμβανομένων των εθνικών τραγωδιών, τις οποίες ο ίδιος έχει εργαλειοποιήσει για ψηφοθηρικούς λόγους".

Η "Δύναμη Ζωής", ενημερώνει πως με επιστολή προς τη Δημόσια Τηλεόραση, ζητά τη διοργάνωση κατ' αντιπαράθεση συζήτησης στη βάση θέσεων και προγραμμάτων μεταξύ των υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής καθώς ο διάλογος αυτός "αποτελεί στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας και προϋπόθεση για να μπορέσουν οι πολίτες να επιτελέσουν, με πλήρη ενημέρωση και γνώση, το δημοκρατικό τους καθήκον".

Επίσης η παράταξη της Ρ. Δούρου θεωρεί "προφανές" ότι ο κ. Πατούλης "διέπεται από πολιτική δειλία και τελεί υπό πολιτική σύγχυση" καθώς "έπεσαν έξω" οι πολιτικοί του προϊστάμενοι που τον είχαν διαβεβαιώσει πως με την "ανοχή στη χυδαιότητα, το ψέμα και τη φυγομαχία, θα κέρδιζε τις εκλογές από την Α' Κυριακή, ή ότι θα πήγαινε στη Β' με αντίπαλο τον κ. Σγουρό".

"Οι πολίτες και οι κάτοικοι της Περιφέρειας Αττικής", καταλήγει η ανακοίνωση, "πήγαν κόντρα στις προβλέψεις" και αποφάσισαν ο συνδυασμός Δύναμη Ζωής και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου να διεκδικήσουν το δικαίωμα μίας νέας εντολής προκειμένου να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά που γίνεται εδώ και 5 χρόνια για να αλλάξει το πρόσωπο, ο χαρακτήρας και η δυναμική της Περιφέρειας Αττικής, με 1.250 έργα, σε 360 ανοικτά εργοτάξια και δεκάδες χιλιάδες εργάτες και εργαζόμενους να τρώνε ψωμί".

Κλείνει δε με την ερώτηση: "Θα βρείτε το θάρρος να αναμετρηθείτε κ. Πατούλη;".