Πηγές Προεδρίας: Όταν έρθει το σχέδιο διατάγματος, θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ

Πηγές Προεδρίας: Όταν έρθει το σχέδιο διατάγματος, θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για την επιλογή της νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο, με την κυβέρνηση να καταλογίζει στην αντιπολίτευση, ότι θέλει να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά από ερώτηση για το τι θα πράξει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος όταν έρθει το Σχέδιο Διατάγματος για τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης υπογεγραμμένο από το υπουργικό Συμβούλιο, τόνιζαν ότι «όταν έρθει το σχέδιο θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ».

Όπως είναι γνωστό ό,τι πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα το κάνει μετά τις 30 Ιουνίου.

Διαβάστε Άρειος Πάγος: Νέα πρόεδρος η Ειρήνη Καλού- Εισαγγελέας η Δήμητρα Κοκοτίνη
Διαβάστε: Τζανακόπουλος: Η στάση της ΝΔ υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες


Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα- Παυλόπουλου

Τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα πληροφορίες του CNN, o κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Παυλόπουλο εάν προτίθεται να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Παυλόπουλος απάντησε ότι όταν έρθει στα χέρια του το επίσημο έγγραφο θα αποφασίσει τι θα πράξει.

Ως εκ τούτου, το θέμα παραμένει ανοιχτό και η χώρα οδηγείται στις εκλογές με μια μείζονα θεσμική εκκρεμότητα.

Διαβάστε: Τσίπρας: Να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω προσβολή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης


ΝΔ: Έχουμε εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την εμπιστοσύνη της στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία, επικρίνοντας έντονα την κυβέρνηση για τον «αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Διαβάστε: Μαξίμου: Η ΝΔ θέλει να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

Η απερχόμενη κυβέρνηση παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που της απηύθυνε η αντιπολίτευση ότι δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει καμία απόφαση πέραν των τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών που η ίδια προκήρυξε, προχώρησε σήμερα στον αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για θεσμικά πρωτοφανή απόφαση, η οποία μάλιστα εμπλέκει -κατά τρόπο απαράδεκτο- και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς εκείνος πλέον καλείται να αποφασίσει αν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια, όπως την έχει χαρακτηρίσει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας.

Η ΝΔ προφανώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας.Μέγαρο Μαξίμου

Για αλαζονική και αντισυνταγματική συμπεριφορά, κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου τη ΝΔ, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραιώς μετά την απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου για τον ορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού αναφέρεται: "Η Νέα Δημοκρατία, αφού έπαιξε αντισυνταγματικά και αντιθεσμικά παιχνίδια, πλήττοντας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, επιχειρεί τώρα να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας του να παραβεί τις συνταγματικές του υποχρεώσεις.

Η στάση της ΝΔ είναι πρωτοφανώς αλαζονική, αντισυνταγματική και επιβεβαιώνει ότι επιχειρεί μία ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στο μεταπολιτευτικό παρελθόν".