Αποχωρήσεις προκάλεσε στο ΚΙΝΑΛ η έξοδος του Ευάγγελου Βενιζέλου από το κόμμα και η ρήξη με την πρόεδρο του κόμματος,Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την άρνησή της να τον τοποθετήσει πρώτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Έθνους,την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Υποδομών, Γιάννης Οικονομίδης, χαρακτηρίζοντας την κίνηση της κ. Γεννηματά ως "απαράδεκτη και πραξικοπηματική, που προσβάλει την ιστορία και το κύρος του πλέον επιφανούς στελέχους του Κινήματός μας και ισοδυναμεί με την διαγραφή του από το Κίνημα Αλλαγής".

Επίσης, τηναποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β' Πειραιά, ανακοίνωσε το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Λιντζέρης, καταγγέλλοντας την κ. Γεννηματά ότι με τον "εξοβελισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου"επιδιώκει να στήσει γέφυρες σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχει μετατρέψει το Κίνημα Αλλαγής σε "ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα".

"Δεν ενδιαφέρεται αν στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να πάει μπροστά. Μοναδικό της μέλημα είναι να στήσει γέφυρες για σύμπραξή της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά, αρνούμαι κατηγορηματικά να συμπράξω στα ευτελή αυτά σχέδια. Η αποχώρηση μου από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β' περιφέρεια Πειραιά είναι πράξη υποχρεωτική και αυτονόητη" αναφέρει στη δήλωσή του.

Επιπλέον, σύμφωνα με το agrinionews.gr, ηΓιώτα Μπουμπούλη, που επρόκειτο να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας (όπως και το 2015) του κόμματος, έκανε γνωστό πως αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο.

Ωστόσο σημειώνει πως αποσύρεται καθώς διαφωνεί και με την απόφαση της Προέδρου να στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα για τον δήμο Αγρινίου και για την περιφέρεια (Κατσιφάρα).

"Ως υπέρμαχοι των αρχών του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος που ανακοίνωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 3 Σεπτεμβρίου 1974, θα ήταν αφερέγγυα η στήριξή μας σε υποψηφίους που φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ (…).

Θα είμαι δίπλα στο Κίνημα Αλλαγής με όλες μου τις δυνάμεις ως απλός πολίτης. Θεωρώ πως η διάσπαση της παράταξής μας με την αποχώρηση ηγετικών στελεχών, μόνο πόλωση μπορεί να προκαλέσει στο ήδη τεταμένο κλίμα. Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να πάει μπροστά ενωμένο και όχι διασπασμένο. Και φυσικά δεν έχει ανάγκη την στήριξη σε υποψηφίους που συνεργάζονται και με τον ΣΥΡΙΖΑ".

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου, τάχθηκαν άμεσα η πρώην υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, ο Σταμάτης Μαλέλης, ενώ "κεραυνοβολημένος" φέρεται να δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστα Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, δεν προέβη σε σχόλια, όταν ρωτήθηκε.

Από την Νέα Δημοκρατία, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος είναι "σημαντικό πολιτικό μέγεθος".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις