Νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης ο ανεξάρτητος υποψήφιος, προερχόμενος από την παράταξη Μπουτάρη,Κωνσταντίνος Ζέρβας,καθώς με ενσωματωμένο το 96% των ψήφων, καταλαμβάνει ποσοστό 66,82% (56.500 ψήφοι ).

Ο συνυποψήφιός του, Νίκος Ταχιάος, ο οποίος στηρίχθηκε από τη ΝΔ, λαμβάνει 33,18% (28.000 ψήφοι).

Την είδηση ακολούθησαν επευφημίες και εκδηλώσεις χαράς, στο εκλογικό κέντρο της παράταξης"Ναι στη Θεσσαλονίκη".

"Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα νίκησε η Θεσσαλονίκη. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους Θεσσαλονικείς ό,τι κι εάν ψήφισαν, ό,τι κι εάν επέλεξαν" δήλωσε ο νέος δήμαρχος.

"Από την αρχή, όταν ξεκίνησε αυτή η ανηφορική πορεία, δεν ξεχάσαμε ούτε λεπτό ότι η πρόταση μας είναι αυτοδιοικητική. Από την πόλη ξεκινούσαμε και στην πόλη καταλήγαμε. Ότι, πάνω από όλα, σε αυτές τις εκλογές έπρεπε να κερδίσει η πόλη. Και η πόλη κέρδισε σήμερα" σημείωσε.

"Από αύριο κιόλας το μυαλό, οι ενέργειές μας, σε ένα σκοπό θα κατευθύνονται· μα γίνει η ζωή καλύτερη για όλους. Θέλω να πω ένα μεγάλο, ένα τεράστιο, ευχαριστώ σε όσους με στήριξαν. Ξέρω καλά πόσο δύσκολο ήταν. Και θέλω να πω σε όλους τους δημότες της πόλης, ότι θα είμαι αυτός ο δήμαρχος που επιθυμούν. Θα είμαι ο δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά" πρόσθεσε.

Πρώτες δηλώσεις του Νίκου Ταχιάου

"Η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο, θέλω να συγχαρώ τον κ. Ζέρβα για την επιτυχία του" ανέφερε ο κ. Ταχιάος και χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως μια "μέρα γιορτής". Είπε ότι οι Θεσσαλονικείς δεν τον πίκραναν υπογραμμίζοντας: "δεν με πικραίνει ποτέ οτιδήποτε είναι θέμα Δημοκρατίας. Είναι γιορτή της Δημοκρατίας το αποψινό και ως τέτοιο πρέπει να το ζήσουμε".

"Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνω. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου γι΄ αυτό το αποτέλεσμα και συγχαίρω ξανά τον νέο δήμαρχο. Επέλεξα να κάνω έναν αγώνα όπου η βασική λέξη ήταν "υπεύθυνα" και πίσω από αυτή την λέξη ήταν η αξιοπρέπεια. Νομίζω ότι η αξιοπρέπεια είναι αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη" σχολίασε και επισήμανε ότι "μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου ο πατέρας του του έμαθε να θέλει να κερδίζει και να ξέρει να χάνει".

Μιλώντας για τους συνεργάτες του, τους οποίους ευχαρίστησε, σχολίασε ότι αντιπροσώπευαν το ίδιο σύστημα αξιών με τον ίδιο και "επέλεξαν να μην παραδοθούν ούτε στα fake news, ούτε στα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη στους αντιπάλους, ούτε κυρίως να κρύψουν αυτό το οποίο είναι στην πραγματικότητα.

Οι δηλώσεις του υποψήφιου με την ΝΔ

Συγχαρητήρια από την Κατερίνα Νοτοπούλου

Τον νέο δήμαρχοσυνεχάρη, με δήλωσή της, η Κατερίνα Νοτοπούλου ως επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί".

"Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης επέλεξαν την οδό των συνεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων στο πλαίσιο της απλής αναλογικής που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φανερό, πως οι προοδευτικοί πολίτες της Θεσσαλονίκης απέρριψαν την ατζέντα του κ. Μητσοτάκη στην πόλη μας και δίνουν μια ευκαιρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα αγωνιστούμε σκληρά για την προοδευτική πορεία του Δήμου Θεσσαλονίκης" ανέφερε.

Πώς κινήθηκαν οι ψήφοι

Σύμφωνα με το exit poll της Singular Logic, που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα,ο κ. Ζέρβας συγκεντρώνει από 64% έως 70%, ενώ ο εκλεκτός της ΝΔ από 30% έως 36%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του exit poll, ο κ. Ζέρβας στηρίχθηκε ιδιαίτερα από τις ψήφους όσων επέλεξαν την περασμένη Κυριακή τον Γιώργο Ορφανό (79,8% έναντι 20,2% για τον κ. Ταχιάο), αλλά και όσων είχαν επιλέξει την Κατερίνα Νοτοπούλου (95,7%).

Μεγάλη ήταν και η στροφή των ψηφοφόρων του Σπ. Βούγια και του Π. Ψωμιάδη προς τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Μόλις 1 στους 4 ψηφοφόρους των δύο προαναφερόμενων επέλεξε τον κ. Ταχιάο στον β' γύρο.

Κατά την Interview, το 92,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές ψήφισαν τον κ. Ζέρβα, ενώ μόλις το 7,2% τον κ. Ταχιάο. Στον αντίποδα, όπως είναι φυσικό, οι ψηφοφόροι της ΝΔ επέλεξαν τον κ. Ταχιάο (62%).

Συντριπτικά υπέρ του κ. Ζέρβα τάχθηκαν και οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ (90,6%) και του ΚΚΕ (78,4%).

"Παγωμάρα" στο εκλογικό κέντρο του Νίκου Ταχιάου

"Παγωμάρα" επικράτησε στο εκλογικό κέντρο του Νίκου Ταχιάου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του exit poll.

Παρακολουθήστε τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ

Πηγή: Voria.grSeleo.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις