Πρωτιά του υποψήφιου της ΝΔ, Γιώργου Πατούλη, για την Περιφέρεια Αττικής δίνει η πρώτη επίσημη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων της Singular Logic, με την ενσωμάτωση στο 90,55%.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης καταλαμβάνει το 65,89% των ψήφων (περίπου 534.000 ψήφοι), ενώ η νυν περιφερειάρχης Αττικής πιάνει ποσοστό 34,11% (σχεδόν 275.000 ψήφοι)

Σύμφωνα με το projection του nooz, ο κ. Πατούλης κερδίζει περίπου 100.000 ψήφους περισσότερους από την πρώτη Κυριακή (από 600.000 σε 700.000). Η κ. Δούρου κερδίζει περίπου 45.000 ψήφους περισσότερους (από 314.000 σε 360.000).Πατούλης: Δεν βλέπω χθεσινούς αντιπάλους, αλλά μελλοντικούς συνεργάτες

Ενωτικό μήνυμα "προς αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς που δεν μας ψήφισαν"απηύθυνε ο Γ. Πατούλης προς το σύνολο των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής, που τον ανέδειξαν νικητή στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με περίπου 66% έναντι 34% που έλαβε η νυν περιφερειάρχης Ρ. Δούρου.

Απευθυνόμενος στους συνυποψήφιούς του για την Περιφέρεια της Αττικής, τους συνεχάρη όλους και σημείωσε: "Δεν βλέπω χθεσινούς αντιπάλους, αλλά μελλοντικούς συνεργάτες. Σας συγχαίρω όλους".

"Σήμερα ξεκινάμε μια Νέα Αρχή για την Αττική", είπε. «Και σας θέλω όλους δίπλα μου. Απ' όπου κι αν προέρχεσθε, ό,τι κι αν ψηφίσαμε».

Κατά τη διάρκεια του ολιγόλεπτου χαιρετισμού του, ο κ. Πατούλης κοινοποίησε πολλές φορές την αποφασιστικότητά του "να δουλέψουμε για την Αττική και τους κατοίκους της. Δεν θα σας απογοητεύσουμε. Θα δουλεύουμε νυχθημερόν".

Ευχαρίστησε τους συνεργάτες, τους εθελοντές, όσους τον στήριξαν στην προεκλογική του εκστρατεία και τον αρχηγό της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη για τη στήριξή του: "Ευχαριστώ τον κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη που μου έδωσε. Θα είμαι δίπλα του για μια φωτεινή Ελλάδα".

Για 21 χρόνια αυτοδιοικητικός, για τρεις συνεχόμενες θητείες δήμαρχος Αμαρουσίου και νυν πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αναφερόμενος στους κύριους στόχους του, ο κ. Πατούλης σημείωσε: "Να βάλουμε την Αττική στις πρώτες Περιφέρειες της Ευρώπης. Αρκετά διχασθήκαμε. Ξεκινάμε για μια Αττική αντάξια του Πολιτισμού και της Ιστορίας της".

Και κατέληξε: "Να φέρουμε τα παιδιά μας από την Ευρώπη. Να κάνουμε το καλύτερο για τα σπίτια μας".


Δείτε το σχετικό βίντεο:Δούρου: Σταθήκαμε όρθιοι

"Σταθήκαμε όρθιες και όρθιοι σε πείσμα της παραπληροφόρησης και της εργαλειοποίησης δυο εθνικών τραγωδιών", τόνισε στις δηλώσεις της, η απερχόμενη περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου.

Η ίδια τόνισε ότι απευθύνεται και σε όσους "δεν καταφέραμε να πείσουμε και προτίμησαν την αποχή, ή έκαναν μια άλλη πολιτική και αισθητική επιλογή".

"Η αυστηρή κριτική τους θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι", τόνισε.

Η ίδια αποκάλυψε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Πατούλη για να τον συγχαρεί και να του ζητήσει να συζητήσουν για μια σειρά θεμάτων.

"Δυστυχώς δεν ήταν σε θέση να μου απαντήσει", πρόσθεσε η κ. Δούρου. Πρόσθεσε ότι οι προκλήσεις είναι μεγάλες.Νωρίτερα, η Ρένα Δούρου,σε μήνυμά της στο Facebook, είχε γράψει:"Σας ευχαριστώ όλες και όλους που μας αγκαλιάσατε".Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις