Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων.

Ειδικότερα, με την ενσωμάτωση να έχει φτάσει στο 95,7%, ο Κώστας Μπακογιάννης προηγείται με 65,3%, έναντι 34,7% του Νάσου Ηλιόπουλου.

Η συμμετοχή ανέρχεται στο 33.05%.

Τα άκυρα είναι περίπου 3.000 και τα λευκά σχεδόν 5.000.

Σύμφωνα με το projection του nooz από τον Γιώργο Μηχιώτη, ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει περίπου 96.000 ψήφους από 88.916 την πρώτη Κυριακή.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος συγκεντρώνει περίπου 51.200 από 35.392.

"Τώρα τέρμα τα λόγια. Ό,τι είπαμε, είπαμε. Τώρα έχει δουλειά, δουλειά, δουλειά", τόνισε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων,σε δήλωση τουστο εκλογικό του κέντρο, στην πλατεία Κολοκοτρώνηγια το νικηφόρο αποτέλεσμα που πέτυχε,συμπληρώνοντας ότι "πρέπει όλοι μαζί να μπορούμε να περπατάμε στους δρόμους της Αθήνας με το κεφάλι ψηλά".

"Μπορεί να μην κερδίσουμε όλες τις μάχες, αλλά θα τις δώσουμε μαζί", είπε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε:

"Από αύριο δεν θα υπάρχουν παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά μόνο μια παράταξη, η παράταξη της Αθήνας. Μια Αθήνα που μας ενώνει και μας συμφιλιώνει. Πάμε όλοι μαζί να δώσουμε αυτή την όμορφη μάχη. Να δούμε την πόλη αλλιώς. Πάμε να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά", συμπλήρωσε.

"Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις για την Αθήνα που μας ενώνει και συμφιλιώνει", είπε. "Θα πατήσουμε το γκάζι από την 1η Σεπτεμβρίου, πάμε αλλιώς, πάμε όλοι μαζί", ανέφερε.

Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε τους πολίτες της Αθήνας για την τιμή και την εμπιστοσύνη που εξέφρασαν στο πρόσωπο του, διαβεβαιώνοντας τους ότι "24 ώρες το 24ωρο θα δίνουμε όλο το είναι μας".

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων ανάφερε ότι στη θητεία του δεν θα ισχύει η γνωστή ρήση "ο δήμαρχος είναι ο πρώτο πολίτης".Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις