Η δεύτερη κατά σειρά εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε και το πλέον αξιοσημείωτο δεν είναι η σαρωτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο θρίαμβος της… αποχής.

Με έξι στους δέκα να μην μπαίνουν καν στον κόπο να πάνε στο εκλογικό τους κέντρο και να ασκήσουν το βασικότερο δικαίωμά τους, μόνο να πανηγυρίζουμε δεν δικαιούμαστε.

Όπως, όμως, λένε τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Κι αυτό αποδεικνύεται από νέα έρευνα του Pew Research Center τα αποτελέσματα της οποίας φανερώνουν ότι εννιά στους δέκα Έλληνες εκτιμούν ότι όσοι εκλέγονται σε αξιώματα δεν νοιάζονται για τις σκέψεις και ανάγκης των πολιτών, την ίδια στιγμή που το 89% πιστεύει ότι οι περισσότερο πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι και το 82% ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά τους, οι εκλογές δεν οδηγούν σε μεγάλες αλλαγές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 27 χώρες και στις 12 εξ αυτών, οι συμμετέχοντες έδειξαν ότι οι πολίτες δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία.

Πιο απογοητευμένοι είναι οι Μεξικανοί και στη δεύτερη θέση έρχονται οι Έλληνες, ακολουθούμενοι από Βραζιλιάνους, Ισπανούς, Τυνήσιους και Ιταλούς.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι χώρες που ήταν ψηλά στη λίστα σε ό,τι αφορά στην απογοήτευση των πολιτών για το πώς λειτουργεί η Δημοκρατία, έχουν έναν κοινό παρονομαστή.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις