Σε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, μέσω της έναρξης λειτουργίας του νέου μαγειρικού εκπαιδευτικού κέντρου στην Αθήνα, προχώρησε ο Όμιλος Rational, παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία θερμικής παρασκευής γευμάτων σε επαγγελματικές κουζίνες.

Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του νέου εκπαιδευτικού κέντρου στη λεωφόρο Μεσογείων, δίπλα στον σταθμό του μετρό «Νομισματοκοπείο», ο Alexander Wimmer, διευθύνων σύμβουλος της Rational International AG, η εταιρία πιστεύει στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του επιχειρείν, βασιζόμενη μεταξύ άλλων στις ισχυρές ανοδικές τάσεις του ελληνικού τουρισμού.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος τόνισε ότι η Rational συνέχισε να έχει αναπτυξιακούς ρυθμούς στην Ελλάδα ακόμη και κατά τη διάρκεια της κρίσης, εκτιμώντας ότι θα συνεχισθούν και τώρα με την επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Η ελληνική ομάδα, με επικεφαλής τον διευθυντή πωλήσεων, Μάριο Σαββάτη, δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη που θα έχει στο εξής τη δυνατότητα να παρουσιάζει στους πελάτες της την πρωτοποριακή τεχνολογία μαγειρέματος σε έναν χώρο που ξεπερνά τα 200 τ.μ.

Ο κ. Σαββάτης σημείωσε ότι η ελληνική αγορά έχει μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, καθώς ο τουρισμός αυξάνεται σταθερά κάθε χρόνο. Γι' αυτόν τον λόγο η εταιρία προχώρησε σε νέες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και κτιριακές υποδομές, όπως το νέο κέντρο μαγειρικής στον τομέα της εκπαίδευσης.

Σε αυτό οι πελάτες, οι εμπορικοί αντιπρόσωποι, οι τεχνικοί, οι σεφ θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλες τις νέες τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει η εταιρεία, το ConnectedCooking και τη λύση δικτύωσης της Rational, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύουν στη Γερμανία.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες στη μαγειρική

Ερωτηθείς για τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις αλλαγές στον τρόπο μαγειρικής, ο Alexander Wimmer απάντησε ότι ο Όμιλος Rational, στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών που φέρνουν οι τεχνολογίες, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουμε, προσφέροντας το έξυπνο μαγείρεμα με αποτέλεσμα να έχουμε τα καλύτερα ποιοτικά αποτελέσματα μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μέχρι το 90% όλων των μαγειρικών με τη χρήση των νέων τεχνολογιών μπορεί να γίνει μόνο σε δύο συσκευές, το SelfCookingCenter και το VarioCookingCenter. Ο σεφ ελέγχει ολόκληρη τη διαδικασία μαγειρέματος στην κουζίνα μέσω του κινητού τηλεφώνου του, χωρίς καν να είναι εκεί, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ό ίδιος.

Όπως υπογράμμισε, η μαγειρική αλλάζει γενικότερα, οι σεφ ή οι υπεύθυνοι κουζίνας θα μπορούν να συνδεθούν με τις συσκευές τους μέσω υπολογιστή, έξυπνου κινητού και να λειτουργούν και να παρακολουθούν εξ αποστάσεως με αξιοπιστία. Αλλά όλα αυτά είναι υποστήριξη για τους σεφ, καθώς χωρίς τη δημιουργικότητά τους, τις ικανότητές τους και τη γνώση τους, δεν μπορεί να υπάρξει γευστική και διατροφική ποικιλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις