Πολλές φορές, η προσπάθεια απώλειας βάρους επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, ορισμένοι από τους οποίους μπορεί να αποτρέψουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στους εν λόγω παράγοντες συγκαταλέγονται και ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων, που μπορεί να προκαλέσουν αύξηση της όρεξης, διαταραχές του μεταβολισμού της γλυκόζης, μείωση του βασικού μεταβολικού ρυθμού, αίσθημα κόπωσης, που μπορεί να αποτρέψει το άτομο από το να είναι σωματικά δραστήριο, ή κατακράτηση υγρών.

Ειδικότερα, οι παραπάνω παρενέργειες μπορεί να παρατηρηθούν σε περιπτώσεις λήψης φαρμάκων για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη, αντικαταθλιπτικών και αντιψυχωσικών φαρμάκων, ορμονικών θεραπειών όπως για παράδειγμα κορτικοστεροειδών και ορισμένων αντισυλληπτικών, καθώς και κάποιων αντιισταμινικών και αντιϋπερτασικών φαρμάκων.

Επομένως, άτομα που λαμβάνουν σκευάσματα που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, θα πρέπει να είναι ενήμερα, σχετικά με πιθανές παρενέργειες που μπορεί να αφορούν το σωματικό βάρος, προκειμένου να τροποποιήσουν κατάλληλα το διατροφικό τους πλάνο ή τους στόχους σωματικής δραστηριότητας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις