Το υπ. Πολιτισμού παίρνει κεφάλια για το περιστατικό με το αναβατόριο στην Ακρόπολη

Το υπ. Πολιτισμού παίρνει κεφάλια για το περιστατικό με το αναβατόριο στην Ακρόπολη

Η δυσάρεστη εμπειρία ενός μαθητή δημοτικού με κινητικά προβλήματα που επισκέφθηκε με το σχολείο Νέας Ραιδεστού την Ακρόπολη έγινε αιτία να πέσουν κεφάλια. Και δικαίως...

Ο εν λόγω μαθητής έβαλε τα κλάματα όταν διαπίστωσε ότι το αναβατόριο που θα τον μετέφερε με το αναπηρικό του καρότσι στο μνημείο δεν λειτουργούσε, παρότι έχουμε ξεπεράσει προ πολλού την εποχή του Λίθου.

Ο μικρός Ερμής είδε τελικά διά ζώσης κι από κοντά το εκ των πιο σπουδαίων μνημείων στον κόσμο, χάρη στον πατέρα του και όλους όσοι έσπευσαν να τον βοηθήσου, παίρνοντας το καρότσι στα χέρια. Κάτι που προφανώς συνιστά ντροπή...

Για το περιστατικό υπήρξε έντονη αντίδραση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «έχει ζητηθεί η παραίτηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών. 

Η λειτουργία του αναβατορίου ΑΜΕΑ απασχόλησε την πολιτική ηγεσία σε απόλυτη προτεραιότητα επί αρκετούς μήνες, τόσο για την αποκατάσταση της λειτουργίας του όσο και για την άμεση υλοποίηση νέας μόνιμης λύσης, ζητώντας παράλληλα τη βελτίωση συνολικά της λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. 

Ωστόσο, η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο περιστατικό οδήγησε στο να ζητηθούν οι παραιτήσεις λόγω ολιγωριών και σειράς λανθασμένων χειρισμών για τη διαχείριση του κορυφαίου μνημείου της χώρας που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα όλης της ανθρωπότητας».