Με την απόφαση του Νίκου Βούτσημετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό- να παγώσουν οι εκκρεμείς αιτήσεις μετατάξεων στη Βουλή- και την συγγνώμη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου η οποία ανακοίνωσε την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις εκλογές, έκλεισε το θέμα που προκάλεσε αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της ανακοίνωσης της κ. Χριστοδουλοπούλου είχε προηγηθεί ένα δραματικό νυχτερινό τηλεφώνημα με τον Αλέξη Τσίπρα. Η κ. Χριστοδουλοπούλου αναζήτησε τον πρωθυπουργό την Πέμπτη, στις 20:00. Εκείνη την ώρα όμως ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στο Μέγαρο Μουσικής στην 27η τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ. Ο πρωθυπουργός πήρε πίσω την αντιπρόεδρο της Βουλής στις 21:47.

Διαβάστε: Τασία Χριστοδουλοπούλου: Ζητώ συγγνώμη δεν θα είμαι υποψήφια
Διαβάστε: Παγώνουν οι εκκρεμείς μετατάξεις στη Βουλή με εντολή Τσίπρα

Στο τηλεφώνημα. η κ. Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε στον κ. Τσίπρα την πρόθεση της να μην κατέβει υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. "Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να βλάψω τον ΣΥΡΙΖΑ", φέρεται να του είπε. Η κ. Χριστοδουλοπούλου άφησε πάντως ένα παράθυρο ανοιχτό για την τελική απόφασή της, δεδομένης της προτροπής του Νίκου Βούτση "να μη βιαστεί" και της επιθυμίας της ίδιας να συζητήσει με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να ζήτησε από την βουλευτή του κόμματος του να επανορθώσει με δηλώσεις της αν και όπως είπε πολύ δύσκολα μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση, καθώς είχε παραδεχθεί δημοσίως ότι χρησιμοποίησε γνωριμίες και προσωπικές φιλίες για να μετακινηθεί η κόρη της στην Βουλή από τα ΕΛΤΑ όπου εργαζόταν.

"Εγώ δεν τρώω σάρκες", της είπε. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόσθεσε ότι δεν το έχει κάνει για άλλους που το έχουν ζητήσει, και δεν προτίθεται να το κάνει για την κ. Χριστοδουλοπούλου, με την οποία έχει σχέση εκτίμησης και φιλίας. Ο πρωθυπουργός άφησε την τελική απόφαση στην αντιπρόεδρο της Βουλής.

Ακολούθησε ένας κύκλος επαφών της κ. Χριστοδουλοπούλου με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο κύβος ερρίφθη.

Η Τασία Χριστοδουλοπουλου αποφάσισε τελικά να αποσυρθεί από την πολιτική και να μην κατέβει στις εκλογές για δυο λόγους: Κατ αρχήν γιατί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα την τιμωρούσαν και κατά δεύτερον γιατί πλέον εμφανιζόταν αποδυναμωμένη στο εσωτερικό του κόμματός της.


"Ο Τσίπρας επικρότησε την απόφαση Χριστοδουλοπούλου"

ΟΔ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της Βουλής, Τ. Χριστοδουλοπούλου: ο κ. Τσίπρας μόλις ενημερώθηκε για το θέμα, επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο της Βουλής και αποφάσισαν από κοινού να σταματήσουν άμεσα τη διαδικασία καθώς και να ανακληθούν άμεσα όσες αποφάσεις ήταν από το νόμο εφικτό να ανακληθούν.Επίσης αργά χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία του εξέφρασε την πρόθεση της να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να μην συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός επικρότησε την απόφασή της, δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Διαβάστε: Τζανακόπουλος: Μετατάξεις έκαναν όλα τα κόμματα μετά από πρόταση της ΝΔ


Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του κ. Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής. Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, η συζήτηση που έγινε ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Νίκο Βούτση ήταν ιδιαίτερα έντονη, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής για την εικόνα που παρουσίαζε η κυβέρνηση και το κόμμα την συγκεκριμένη στιγμή.

Του ζήτησε να σταματήσει αμέσως την διαδικασία ακόμα και αν τυπικά ήταν νόμιμη και είχε την συναίνεση όλων των κομμάτων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις