Δύο νεαροί Ιρακινοί είναι οι δράστες της αιματηρής ληστείας στο περίπτερο επί της Β. Αμαλίας, ακριβώς πίσω από τη στάση του Τραμ.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν λίγο μετά την ειδεχθή τους πράξη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του nooz, ένας εκ των δύο επιχείρησε να κλέψει αντικείμενο από το περίπτερο, μεταξύ άλλων ένα καπέλο.

Ο βοηθός του περιπτερά, που βρίσκεται έξω από το κιόσκι, τον αντελήφθη και προσπάθησε -με τη βοήθεια και του περιπτερά- να τον σταματήσει.

Ακολούθησε συμπλοκή και ο Ιρακινός μαζί με τον συμπατριώτη του έβγαλαν μαχαίρια και τραυμάτισαν τόσο τον περιπτερά όσο και τον βοηθό του.

Είναι δε ενδεικτικό ότι το πεζοδρόμιο στη συμβολή της Όθωνος με την Αμαλίας είχε "ποτιστεί" με αίμα των δύο άτυχων εργαζόμενων, το οποίο ήταν ορατό στους διερχόμενους έως τη 1 το πρωί, οπότε και το καθάρισε άλλος υπάλληλος του περιπτέρου.

Οι δύο Ιρακινοί κατάφεραν προσωρινά να διαφύγουν, αλλά τελικώς τους εντόπισαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και τους συνέλαβαν.

Προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, επιχειρώντας μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα, να επιτεθούν στους αστυνομικούς με το μαχαίρι που είχαν καρφώσει στους δύο υπαλλήλους και ένα κατσαβίδι που κουβαλούσαν πάνω τους.

Το Πρώτο Θέμα δημοσίευσε φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων, σημειώνοντας ότι αυτό που προσπαθούν να διαπιστώσουν οι αστυνομικοί είναι αν τα δύο αυτά άτομα έχουν εμπλακεί και σε άλλες επιθέσεις, ανήκουν σε οργανωμένη ομάδα και ποιοι είναι οι συνεργοί τους.

Ακούγεται σουρεαλιστικό. Είναι τρομακτικό…

Του Λουκά Βελιδάκη

Σκηνές πανικού και αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν στο Σύνταγμα, το βράδυ της Δευτέρας, όταν νεαρός μετανάστης αποπειράθηκε να ληστέψει ένα περίπτερο στη συμβολή της Αμαλίας με την Όθωνος.

Ο περιπτεράς και ο βοηθός του τον κυνήγησαν, τον έπιασαν κι αυτός έβγαλε ένα μαχαίρι και τους κατάφερε πλήγματα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων περαστικών.

Τελικώς, ο δράστης συνελήφθη από την Αστυνομία, ενώ οι δύο υπάλληλοι του περιπτέρου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο.

Το nooz μίλησε με υπάλληλο του διπλανού περιπτέρου, ο οποίος χαρακτήρισε πρωτοφανές το περιστατικό, δοθέντος ότι πρόκειται για μια από τις πιο καλά φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας.

Το αξιοσημείωτο, αν όχι απολύτως τρομακτικό, είναι ότι το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε για ένα… καπέλο! Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να αποσπάσει ο αλλοδαπός και γι' αυτό τον κυνήγησαν οι υπάλληλοι του περιπτέρου.

Αιματοχυσία στο Σύνταγμα για… ένα καπέλο!

Ακούγεται σουρεαλιστικό. Είναι τρομακτικό…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις