Βενιζέλος για αποκαλύψεις Αγγελή: Ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης

Βενιζέλος για αποκαλύψεις Αγγελή: Ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης

Παρέμβαση και του Ευάγγελου Βενιζέλου με αφορμή τις αποκαλύψεις Αγγελή για την πολυσυζητημένη υπόθεση Novartis.

Σε ανάρτηση του επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, συνεπώς, όπως σημειώνει- η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή η οποία θα πρέπει να επιληφθεί με τη νέα της σύνθεση πλέον μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Διαβάστε: Επιστολή- βόμβα του αντεισαγγελέα Αγγελή για την υπόθεση Novartis

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής:

"Επειδή λόγω του φόρτου της προεκλογικής περιόδου ενδέχεται να διαφύγουν ορισμένα σημεία, θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω τα εξής:

Η σημερινή συμπληρωματική δήλωση - αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή, πέρα από το συγκλονιστικό ουσιαστικό περιεχόμενό της που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, προκαλεί και μια σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα:

Πρώτον, γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, άρα η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Εννοείται ότι θα επιληφθεί η νέα Βουλή που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου και συγκαλείται στις 17 Ιουλίου.

Δεύτερον, η κατά το πραγματολογικό μέρος προσωπική συμμετοχή του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής και η προτεινόμενη από αυτόν κλήτευση των ως μαρτύρων σε οποιαδήποτε σχετική ποινική ή πειθαρχική προδικασία, θέτει ζήτημα αποχής των συγκεκριμένων προσώπων από τις ποινικές/ δικονομικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες της θέσης που κατέχουν".