Στην τελετή παραλαβής βρέθηκε και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος σε ερώτηση σχετικά με τις παραβιάσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, απάντησε πως η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες και να επιστρέψει στον διάλογο.

Σήμερα στην αεροπορική βάση του Στεφανοβίκειου Μαγνησίας, όπως αναφέρει το e-thessalia.gr πραγματοποιήθηκε παρουσία της αναπληρώτριας υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Αν Κατάλντο, του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη η τελετή παραλαβής των 80 ελικοπτέρων που αγόρασε ο Ελληνικός Στρατός από τα αποθέματα του αμερικανικού.

Πρόκειται για δέκα ελικόπτερα τύπου Σινούκ, μεταφορικά, και 70 τύπου Kiowa Warrior, ελαφρά επιθετικά, τα οποία αγοράστηκαν από την Ελλάδα για 44.156.061 δολάρια.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα διαθέτουν υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο / καταδείκτη, που του επιτρέπουν να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα, μια ικανότητα που μέχρι τώρα δεν διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός εκτός των ελικοπτέρων Απάτσι.

Ωστόσο, η διαθεσιμότητα των Απάτσι δεν είναι ικανή, να καλύψει όλο το εύρος των αποστολών, ούτε και να απογειώνονται για υπηρεσία αναγνώρισης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις