«Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα στο λαό, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας» είπε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την παρουσίαση των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Όπως σημείωσε, στα ψηφοδέλτια του κόμματος βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, αγωνιστές της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης. Εργάτες στα εργοστάσια, υπάλληλοι σε μαγαζιά, στο δημόσιο, επαγγελματίες, αγρότες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, καθηγητές Πανεπιστήμιου, απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, «δεκάδες αγωνιστές που πριν μερικά χρόνια βρίσκονταν σε άλλα κόμματα στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στη ΛΑΕ ή ήταν ανένταχτοι της αριστεράς», συνδικαλιστές από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, πρόεδροι μεγάλων Ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα, πρόεδροι κλαδικών συνδικάτων, Εργατικών Κέντρων, στελέχη του ΠΑΜΕ, εκλεγμένοι σε ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι, πρόεδροι εμπορικών συλλόγων, άλλων σωματείων, στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ, πολλές γυναίκες από γυναικείους συλλόγους, την ΟΓΕ, άλλους φορείς του κινήματος, νέοι και νέες της ΚΝΕ, εκπρόσωποι του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.

«Τα ψηφοδέλτιά μας τιμούν με την παρουσία τους πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, καθηγητές από την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης επιστήμονες από διάφορους άλλους κλάδους, από το χώρο της υγείας, της δικαιοσύνης, των τεχνικών επιμελητηρίων, από το χώρο της δημοσιογραφίας. Μαζί μας δίνουν τη μάχη φίλοι και φίλες από το χώρο του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Τέλος, τιμούν το ψηφοδέλτιο απόστρατοι από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από τα Σώματα Ασφάλειας» υπογράμμισε ο κ Κουτσούμπας.

Όπως τόνισε, υπάρχει μεγάλη ανανέωση στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Για πρώτη φορά δίνουν τη μάχη ως υποψήφιοι του Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές το 58% των υποψηφίων. Οι γυναίκες υποψήφιες ανέρχονται στο 41% του συνόλου.

Από άποψη ηλικίας:

  • Από 25 έως 39 χρονών είναι το 35,7%
  • Από 40 έως 49 χρονών είναι το 20,4%
  • Από 50 έως 59 χρονών είναι το 26,7%
  • Από 60 και πάνω είναι το 14,4%

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕπαρουσίασε και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που έχει ως εξής:

1. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Νικολάου,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Επικρατείας.

2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) του Σπυρίδωνα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τομέα Ιδεολογίας καιΟικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

3. ΡΟΪΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, αντιναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, υπήρξε πρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και πρόεδρος της εταιρίας “Ελληνικά Συστήματα Παραγωγής Πολιτικών Προϊόντων”.

4. ΡΙΤΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΕΡΗ) του Ιωάννη, λογοτέχνης και συγγραφέας. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα.

5. ΠΟΜΑΣΚΙ ΓΚΕΟΡΓΚΙ του Νίνο, αθλητής, Ομοσπονδιακός προπονητής στίβου.

6. ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Τάσσου, σεισμολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), βουλευτής Λέσβου.

7. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σωτηρίου, έμπορος, στέλεχος της ΚΝΕ τη δεκαετία του ‘70 και του ‘80.

8. ΔΑΓΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ) του Αθανασίου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία των Γυναικών, εκπρόσωπος της ΟΓΕ.

9. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

10.ΡΕΤΖΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ του Χρήστου, ψυχίατρος-Επιμελήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ.

11. ΡΑΖΟΥ ΛΟΥΙΖΑ του Σπυρογιάννη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής.

12. ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ) του Στέργιου, μουσικοσυνθέτης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις