Προβάδισμα 8 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑκαι αυτοδυναμία τουλάχιστον δυο εδρών καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, κι ενώ απέχουν λιγότερο από τρεις εβδομάδες για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα, η πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων δίνει στη ΝΔ ποσοστό 35%, έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ενισχύει την θέση του κατά μία μονάδα και συνεπώς μειώνειελαφρά την διαφορά που τον χωρίζει από την Πειραιώς.

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ, το οποίο σταθεροποιείται στην τρίτη θέση με 7%, και στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ με 5,5%. Στην πέμπτη θέση η Χρυσή Αυγή, που διολισθαίνει κατά μισή μονάδα στο4,5%.

Εντός του ορίου του 3% κινούνται τόσο το Μέρα25 (3,5%), όσο και η Ελληνική Λύση (3%). Από 1,5% συγκεντρώνουν Ένωση Κεντρώων και Πλεύση Ελευθερίας.Στην ίδια κατηγορία, αλλά στην εκτίμηση με διαστήματα, η ΝΔ κινείται μεταξύ 32,2% και 37,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε 24,4% και 29,6%.

Το ΚΙΝΑΛ κυμαίνεται μεταξύ 5,5% και 8,5%, το ΚΚΕ μεταξύ 4,1% και 6,9% και η Χρυσή Αυγή 3,2% και 5,8%.

Τέλος τα αντίστοιχα ποσοστά για το Μέρα25 είναι 2,4% και 4,6% και για την Ελληνική Λύση 1,9% και 4,1%.Τα δυο σενάρια αυτοδυναμίας

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η ΝΔ εμφανίζεται αυτοδύναμη και στα δύο σενάρια, όσον αφορά το πόσα κόμματα θα εισέλθουν τελικά στο κοινοβούλιο.

Σε περίπτωση που η Ελληνική Λύση δεν καταφέρει να μπει στην Βουλή (εξακομματική Βουλή) η δημοσκόπηση υπολογίζει πως η ΝΔ θα αποσπάσει 156 έδρες, έχοντας καθαρή αυτοδυναμία.

Εάν το κόμμα Βελόπουλου εξασφαλίσει θέση στην νέα Βουλή (επτακομματική Βουλή)η πλειοψηφία της ΝΔ περιορίζεται στις 152 έδρες.Η ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ είναι το δημοφιλέστερο σενάριο ανάμεσα στους ψηφοφόρους, όμως σχεδόν οι μισοί πολίτες προκρίνουν κάποιον συνασπισμό παρατάξεων ως καταλληλότερη λύση για την χώρα.

Συγκεκριμένα, ένας στους τρεις τάχθηκε υπέρ της αυτοδυναμίας ΝΔ και το 12% στηρίζει αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ.

Το 15% προκρίνει κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό την ΝΔ ενώ το ποσοστό που θέλει συνασπισμό με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 19%. Τέλος, το 13% αναφέρει πως προτιμά μεγάλη συμμαχία που θα περιλαμβάνει τα δύο μεγάλα κόμματα και άλλες παρατάξεις.


Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ έχει προβάδισμα 53 μονάδων. Ανεξαρτήτως πρόθεσης ψήφου, το 71% εκφράζει την πεποίθηση πως η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα επικρατήσει στις κάλπες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 18%.

Η «ψαλίδα» έχει διευρυνθεί κατά δύο μονάδες και έχει «σκαρφαλώσει» στο υψηλότερο σημείο της τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, όταν βρισκόταν στις 37 μονάδες.


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυρ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 36%, έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 32% απαντά κανένας εκ των δύο.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας έχει ψαλιδίσει την διαφορά κατά δύο μονάδες τις τελευταίες περίπου δέκα ημέρες. Η απάντηση «κανένας από τους δύο» στηρίζεται από σχεδόν έναν στους τρεις ερωτηθέντες.


Τουρκία

Με φόντο τις συνεχιζόμενες προκλήσειςτης Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, η καθαρή πλειοψηφία εκτιμά πως η κυβέρνηση έπρεπε να έχει προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση των κομμάτων για τα ελληνοτουρκικά.

Με την πλειοψηφία ευθυγραμμίζονται και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 82% αναφέρει πως η κυβέρνηση έπρεπε «σίγουρα» ή έστω «μάλλον» να ενημερώσει την αντιπολίτευση. Το 10% απαντά «σίγουρα» ή «μάλλον» όχι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις