Άσκηση μείζονος ατυχήματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά

Άσκηση μείζονος ατυχήματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά

Μετά το ναύσταθμο Σαλαμίνας και το ναύσταθμο Κρήτης, η τρίτη κατά σειρά άσκηση μείζονος ατυχήματος πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά. Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού από το Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, το Αρχηγείο Στόλου, το ναύσταθμο Σαλαμίνας και το ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών. Επίσης, συμμετείχε με προσωπικό και μέσα ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος ΠΒΧ 'Αμυνας , η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Εθνικό Κέντρο 'Αμεσης Βοήθειας, η Εθελοντική Ομάδα Διασωστών Κορυδαλλού, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου, το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Ν. Βουτζά, η Ομάδα Διάσωσης Δέλτα, η Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών καθώς και εκπρόσωποι της περιφέρειας Αττικής, της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Αττικής, της περιφερειακής ενότητας δυτικής Αττικής και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο διοικητής της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης υποναύαρχος Παναγιώτης Χατζάκης και ο συντονιστής Επιθεωρήσεων της Γενικής Επιθεώρησης Πολεμικού Ναυτικού αρχιπλοίαρχος Λουκάς Ανδρέου.