Αποσύρει την υποψηφιότητά της με την Νέα Δημοκρατία, η καθηγήτρια του ΕΜΠ,Τώνια Μοροπούλου, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Documento, πως έπαιρνε επί επτά χρόνια την σύνταξη του νεκρού πατέρα της.

Την αποκάλυψη επιβεβαίωσε και η ίδια, τονίζοντας ωστόσο πως δεν έκανε κάτι παράνομο και ότι δεν ενημερώθηκε από τον ασφαλιστικό της φορέα, για την αλλαγή της νομοθεσίας το 2010.

Την αποπομπή της από το ψηφοδέλτιο ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς – όταν είχε αποκαλυφθεί παρόμοια υπόθεση με την υποψήφια για την Ευρωβουλή, Μυρσίνη Λοΐζου,η οποία επίσης δήλωσε πως δεν είχε ενημερωθεί αναλυτικά για το πώς προέκυπτε το ποσό που εισέπραττεκαι επίσης βρίσκεται σε διακανονισμό με το Δημόσιο, η υποψηφιότητα αποσύρθηκε επίσης.

Σε δήλωσή της αναφέρει:

"Η απόφασή μου να κατέβω ως υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προήλθε από τη διάθεσή μου να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον τόπο μου και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Λόγω της προσωπικής διαδρομής μου -και όσων αυτή σηματοδοτεί- δέχομαι τις τελευταίες δύο ημέρες πόλεμο από την παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία και όργανά της.

Αμέσως και δημόσια δήλωσα στους συμπολίτες μου ότι δεν έκανα καμία παράνομη ενέργεια.

Και εξέθεσα τα πραγματικά περιστατικά γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, για την οποία άλλωστε είμαι σε διαδικασία άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο.

Η λάσπη ωστόσο εναντίον μου συνεχίζεται.

Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου.

Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς.

Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση.

Θα εξακολουθήσω να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Δωδεκάνησα.

Ευχαριστώ όλους όσους πιστεύουν σε εμένα και υποστήριξαν μέχρι σήμερα την υποψηφιότητά μου".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις